2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Paletta: Hitchcock-filmadaptáció a Játékszínben

Hír TV

2020. február 24., hétfő 18:55

A Hír TV Paletta című műsorában a nézők megismerkedhettek Nyári Aliz énekesnő terveivel, betekintést nyerhettek egy hegyikerékpáros olimpiai felkészülésének állomásaiba, és a 39 lépcsőfok című színdarab kulisszái mögé is beleshettek.

Nyári Aliz legújabb tervei

A Nyári lányokat mintegy tíz évvel ezelőtt ismerhette meg a közönség. Nyári Aliz elmondta, hogy a zene szeretetét otthonról hozták, hiszen édesapjuk híres zongorista. Elhangzott, hogy ő már négyévesen zongorázott, hétévesen pedig el kezdett énekelni is. A tehetségkutató óta a testvérével közösen megjelentetett két lemezt, ebből egy főként angol nyelvű, és csak saját dalok kaptak rajta helyett, de a jövőben szeretnének magyar nyelvű dalokat is kiadni. Nyári Aliz mindezen túl megjegyezte, hogy a családi produkciók mellett saját szerzeménnyel és klippel is szeretne előrukkolni.

Prega nagykövet lett Parti András hegyikerékpáros

A hegyikerékpáros a nagyköveti feladatairól elmondta, hogy az egészséges életmód fontosságára igyekszik leginkább felhívni a figyelmet, ezen belül is arra, hogy fogyasszunk minél gyakrabban nyers gyümölcsöket és zöldségeket. Ezt követően beszélt arról is, hogy miként vált belőle hegyikerékpáros, és felidézte első versenyét, amelyet Nagykovácsiban rendeztek meg. A műsorban részletesen bemutatta kerékpárját is, és kihangsúlyozta, hogy jelenleg az a legfőbb célja, hogy kint lehessen a tokiói olimpián.

39 lépcsőfok – Hitchcock-filmadaptáció a Játékszínben

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója arról beszélt, hogy a 39 lépcsőfok című darab Angliában is nagy sikerrel fut, idehaza pedig valóságos jutalomjáték a négy szereplőnek. A mintegy két óra alatt azonban a színészek nem 39, hanem mintegy 390-et másznak meg. A darab érdekességét az adja, hogy a krimis szál mellett egy szerelmi szál is jelen van párhuzamosan, a készítők pedig a történeti szál mögé egy különleges látványtechnikát is tettek – fűzte hozzá az igazgató. Szirtes Balázs színművész, - aki a színműben 20 szerepet játszik - az elhangzottakhoz hozzátette, hogy bár a színpadon négy színész van jelen, a háttérben egy nagyon erős és összeszokott csapat áll, és mindent megtesznek a jelenetek gördülékenységéért. A 39 lépcsőfok pörgősségét és izgalmait pedig az is fokozza, hogy a történetbe a nézőket is bevonja. Bank Tamás májusra egy „világszenzációt” is beharangozott a beszélgetés végén, amelyről elöljáróban csak annyit árult el, hogy Szente Vajk  fogja rendezni.

Teljes adás:

Hír TV