2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Paletta

Paletta: Híres zeneszerzőkről anekdotázik Szentpéteri Csilla

  • Paletta: Híres zeneszerzőkről anekdotázik Szentpéteri Csilla

Szentpéteri Csilla zongoraművész az utóbbi időben jobban beleásta magát abba, hogy alaposabban utánanézzen annak, hogy a régi, klasszikusok zeneszerzők miként is alkottak – vezette fel a témát Turda Adrienn műsorvezető.

A zongoraművész a műsorban vallott arról, hogy nagy kedvence Vivaldi. S bár évszázadok választják el őket egymástól, mégis van a műveiben egy olyan lendület és virtuozitás, amelyet vissza tudott hozni a 21. századba a saját gondolataival kiegészítve. Szentpéteri Csilla mindezekhez azt is hozzáfűzte, hogy Liszt Ferenc - aki korának „popsztárja” volt - munkássága is közel áll hozzá.

A művésznő továbbá arról is beszélt, hogy mintegy 20 éves kutatása során azt is megtudta, hogy miként alkotott Csajkovszkij vagy Puccini.

A beszélgetés során azt is érintették, hogy Szentpéteri Csilla egy izgalmas projekten dolgozik jelenleg is: némafilmekhez komponál zenéket. De az is elhangzott, hogy tavasszal két videóklippel jelentkezik majd.

A műsorban ezt követően arról is szó esett, hogy száz év után újra apa-lánya páros indulhat az olimpián.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!