2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Paletta

Paletta: Hamarosan megrendezik a PannonHajszát

Hazai kortárs építészeti kiállítás a Műcsarnokban, a Maladype Színház társulatának nemzetközi sikerei és az ország legnagyobb hagyományőrző akadályversenye, a PannonHajsza. Ezekről a témákról volt szó a Hír TV Paletta című műsorában.

  • Paletta: Hamarosan megrendezik a PannonHajszát

A PannonHajsza az ország legnagyobb hagyományőrző akadályversenye, amelyet a Cseszneki vár környékén rendeznek. A tavalyi események között szerepelt többek között a szalmabálamászás, íjászat, gólyalábon járás és taliga tolás. A programról Tálos Gergő, a PannonHajsza hagyományőrző akadályfutó-sorozat főszervezője beszélt részletesen.

Megnyílt a Műcsarnokban a legjelentősebb hazai kortárs építészeti kiállítás, a II. Nemzeti Építészeti Szalon – a TÉR /// ERŐ. A tárlat több száz épületet és tervezőt vonultat fel, izgalmas képet adva a legutóbbi öt esztendő magyar építészetéből, makettek, óriásnyomatok, filmek, tervek és egyéb műalkotások, illetve dokumentációk révén. Minderről Balázs Mihály, Kossuth-, Ybl- és Prima Primissima díjas építészt kérdeztük, akinek nevéhez számos középület, ezen belül oktatási és szakrális épület tervezése fűződik.

Továbbá vendégünk volt Balázs Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, a Maladype Színház színigazgatója, aki beszámolt arról, hogy társulata Pozsony, Prága, Nagyszeben, Maribor és Szarajevó után április 23-án Moszkvában, a YOUR CHANCE Nemzetközi Színházi Fesztiválon vendégszerepelt nagy sikerrel. De arról is mesélt, hogy ismét a bukaresti Odeon Színházban rendez. A kortárs olasz fenegyerek, Pier Lorenzo Pisano „A Te érdekedben” című művét állítja színpadra.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!