2019. december 10.,
kedd, Judit napja

Paletta: Egyre népszerűbbek a hazai szabadtéri mozik

Hír TV

2019. augusztus 13., kedd 19:00

A Hír TV Paletta című műsorában Szabó Krisztián beszélt a hazai szabadtéri mozikról. A második napja zajló pedagógus táborról Balatoni Kata, míg a Játszani jó! című könyvéről Petrus Márta mesélt Szani Rolandnak.

Egyre népszerűbbek a szabadtéri mozik

Június közepén nyílt meg a Corvin Pláza tetején a Kultik Sky Cinema szabadtéri mozi. A régi idők szabadtéri és autós moziinak hangulatát idézi a 160 db, kényelmes, rendezői szék, nyugágy és babzsák, valamint a klasszikus büfékínálat. Szabó Krisztián, a Kultik Mozihálózat ügyvezetője mesélt arról, milyen klasszikusokat és milyen premierfilmeket láthatnak az oda ellátogatók.

Már javában zajlik az idei ráckevei pedagógus tábor

Augusztus 12-14. már negyedik alkalommal rendezték meg az Így tedd rá! pedagógus tábort. Balatoni Kata, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató beszélt arról, milyen szakmai tapasztalatokra tehet majd szert az a 100 pedagógus, aki ellátogatott az idei táborba. A tanulás és a szórakozás mellett, folk fitness, folk disco és a Jó tett helyébe jót várj! tanszergyűjtő akció is a program része. 

Játszani jó!

Petrus Márta, író Játszani jó! című könyve 2017-ben látott napvilágot. A 6 gyermekes családanya olyan otthoni társasjátékokat és játszási módszereket gyűjtött össze, melyek segítik a 0-7 éves korosztály fejlődését. A könyvben megtalálható játékok közül fejlődési szint, fejlődési folyamat és szeretetnyelv szerint is válogathatnak a szülők. Az író ezekről és a könyv megírásáról beszélgetett Szani Rolanddal.

Hír TV