2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Paletta

Paletta: Egyedülálló magyar őstörténeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban

  • Paletta: Egyedülálló magyar őstörténeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban

„Ezer és ezer jel” – Egyedülálló magyar őstörténeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban

M. Lezsák Gabriella kurátor és Gróf Péter társkurátor beszéltek a 2016. óta zajló kutatásokról és a február 17. óta megtekinthető kiállításról, melynek témája a magyarok eredete. A kutatóutakon első sorban 9. és 10. századi tárgyakat igyekeznek találni, melyek most már a Nemzeti Múzeumban is megtekinthetnek az érdeklődők.

XXXIX. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár március 22-én az Arénában

Moussa Ahmed, a Tácháztalálkozó produkciós igazgatója beszélt a tánc szeretetéről és magáról a rendezvényről, melyre a tengerentúlról is sokan érkeznek már régóta. Az idei évben is legalább 20-25 ezer érdeklődő és 3 ezer fellépő táncolhat majd együtt. Emellett a test, a lélek, a magyarság ápolása, magyarság tüzének együttes táplálása is cél, valamint szeretnék elérni, hogy a néptánc is nemzeti sporttá válhasson. 

20 éves a Zongorabolygó

Szentpéteri Csilla zongoraművész mesélt a kezdeti szárnypróbálgatásokról és a sikerekről egyaránt. A régi nagy szerzők műveinek átdolgozásával, átformálásával egy új műfajt teremtett. 2003. óta pedig saját szerzeményeivel is büszkélkedhet. A 20 éves Zongorabolygó március 7-ei koncertjén három születésnapot is ünnepelnek majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A sorkatonaság európai szintű bevezetése közelebb visz a békéhez?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!