2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Paletta: Dupla bakeliten is megjelenik Kovács Ákos új szólólemeze

Hír TV

2019. október 23., szerda 18:50

Idősziget címmel megjelent Kovács Ákos huszadik szólólemeze, amely 14 új dalt tartalmaz, köztük a Felemel címűt is, amihez új klip is készült. A klip a Kossuth-díjas zenész 23. saját rendezése.

Kovács Ákos Paletta című műsorunkban elmondta, a Felemel című dal a fiúság és az apaság élményéről szól, amiben két éve elhunyt édesapja emléke is megjelenik. Elmondta, olyan korban élünk, ahol az összes alapérték vita tárgya, be kell látnunk, hogy vannak olyan emberek, embertársak, akikkel egy hazában, vegy városban, vagy akár egy lakóközösségben élünk, aki számára az alapértékek, mint például a család, nem fontosak.

Mi nem győzködjük a másikat ennek fontosságáról, de azt feltétlen ki kell jelentenünk, ez számunkra fontos és fontos is lehessen minden korban, amíg ember az ember – mondta el.

Kovács Ákos arról is beszélt, hogy az Idősziget felvételeit megszokott zenésztársaival, Madarász Gábor gitárossal, Lepés Gábor billentyűssel, Bánfalvi Sándor dobossal és Kálló Péter basszusgitárossal rögzítette az énekes. Két dalban lánya, Őri-Kovács Anna is közreműködött, az Elhiszem című szám zenéjét ő maga írta.

A Kossuth-díjas előadóművész nagy bejelentésnek nevezte, hogy az 1993-as Karcolatok után először most fog megjelenni anyaga bakeliten, méghozzá dupla bakeliten.

Teljes adás: 

Hír TV