2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napindító 07:30

Paletta

Paletta: A Csángó Bál lassan egy fesztivállá válik

A Hír TV Paletta című műsorában a Csángó Bál mellett a tereprally sporttal és a blues zenével is foglalkoztak.

  • Paletta: A Csángó Bál lassan egy fesztivállá válik

Jön a XXIV. Csángó Bál

A Csángó Bál lassan egy fesztivállá válik – mondta el Petrás Mária, Prima Primissima- és Magyar Örökségdíjas népdalénekes, keramikus, az MMA rendes tagja. A művésznő a műsorvezető kérdésére válaszolva elmondta, hogy számos emléke él a gyermekkoráról, a csángóföldi szokásokról, az ünnepekről, valamint a bálokról és táncházakról. Visszaemlékezett, hogy a faluházak mellett sokszor a falvak szívében tartották a mulatságokat, ahol sok fiatal párra talált. Arról szó esett a beszélgetés során, hogy a csángók világa egy zárt világ, Petrás Mária ezt megerősítette, de megjegyezte, hogy 1990 után kicsit nyitottabbá vált. E magyar ajkú népcsoport színes hagyományaival bárki megismerkedhet a XXIV. Csángó Bálon, amelyet február 22-én rendeznek a Millenáris Parkban. Az esemény idei témája az advent lesz.

Újabb versenyre készül Szalay Balázs

Szalay Balázs autóversenyző a beszélgetést egy vicces afrikai élményük felelevenítésével kezdte. Kiderült, hogy Szalay 1996 óta vesz részt tereprally versenyeken, amelyet a legkreatívabb autóversenyeknek tart, mivel ezeken nem tudja senki előre a pályát. A sivatagban úgy kell navigálni, mint a tengeren – jegyezte meg. Az idei Dakart kihagyta Szaúd-Arábiában, de jövőre feltétlen ott akar lenni. Szombattól azonban mintegy 300 kilométert kanyarog majd a Katar-rallyn, ezt a megmérettetést egy olasz, egy albán verseny, valamint a Marokkó-rally is.

Blues klubot indít a világhírű gitáros

Ag Weinberger bluesgitáros 2018-ban megjelenet lemezéről elmondta, hogy tavaly 19. helyen végzett egy amerikai toplistán, amely a legjobb blues- és rocklemezeit gyűjti össze. A nagyváradi születésű zenész többnyire Las Vegasban élt. Ag Weinberger hangsúlyozta, hogy a blues igazi nyelve az angol, egy igazi blues zenésznek jól kell tudnia a nyelvet. A gitárost az a megtiszteltetés érte, hogy február 24-én a RAM Colosseumban blues klubot indít. A tervek szerint minden hónap utolsó hétfőjén várják a zenebarátokat a RAM-ba.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!