2020. április 2.,
csütörtök, Áron napja

Paletta: 70 éves a Budapest Bábszínház

Hír TV

2019. szeptember 20., péntek 18:50

A hét utolsó Palettájában elugrunk az idén 70 éves Budapest Bábszínházba, időzünk egy kicsit a sport világában, ma éppen a díjugratásról lesz szó és végül olyan irodalmi művek kerülnek terítékre, melyben szerepel az ősz, a szüret vagy éppen a bor.

1949. október 8-án nyitotta meg a kapuit a Budapest Bábszínház. A kerek évforduló kapcsán idén október 8-17. között rendezik meg az immár X. Bábu Fesztivált. Az ünnepségsorozatról, a fesztivál nyitóelőadásáról és az év további programjairól Gimesi Dóra dramaturg számolt be, aki magával hozta Ferencet és Johannát, a Bábszínház két kabalafiguráját is.

A Paletta második részében Szani Roland vendége egy fiatal, tehetséges díjugrató volt. A most 15 éves Varga Virág 9 éves kora óta lovagol. A beszélgetés során kiderült, hogy Virág a sport és a tanulás mellett a Magyar Állami Operaház gyermekkórusában énekel és szinkronizál is. Ahogy fogalmazott a lovaglással vannak céljai, a többi inkább hobbi az életében.

Aposztróf néven folytatódik a Várkert Irodalom beszélgetős műsora. A részletekbe Juhász Anna irodalmár vezette be a nézőket.

A teljes adás:

Hír TV