2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Paletta

Paletta: 50+ éves a Táncdalfesztivál

A Paletta csütörtöki adásában betekintést nyerhetnek a néptánc világába, bemutatkozik egy Junior Prima Díjas zongorista, és felidézzük a Táncdalfesztiválok hangulatát.

  • Paletta: 50+ éves a Táncdalfesztivál

Néptáncnyelven – Szimpózium Timár Sándor közelgő 90. születésnapja tiszteletére

Timár Sándor Kossuth-díjas magyar koreográfus, táncpedagógus, a Magyar Állami Népiegyüttes egykori vezetője hamarosan 90 éves lesz. Tiszteletére szimpóziumot tart a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete december 4-én. Az eseményen Timár Sándor művészetét mutatják be több oldalról, avatott szakemberek segítségével. Az előadók valamennyien Timár tanítványai, illetve munkatársai lesznek. A szimpóziumnak a Makovecz Központ ad otthont.  

Tíz fiatal zenész vehette át a 2019-es Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában

Junior Prima Díjat kapott zeneművészet kategóriában a tizennyolc éves Balázs Elemér György zongorista, aki három évesen próbálta ki először a hangszert, hat éves korától zeneiskolába járt. Ezt az elismerést olyan harminc év alatti fiatalok kaphatják, akik kiemelkedő zenei tevékenységet végeznek. A fiatalokat egy kuratórium jelöli a díjra, majd szaktekintélyek döntenek az odaítéléséről. A kitüntetett szerint a díj kötelességgel jár, hogy minél magasabb szinten, minél több helyen adják át zenei elképzeléseiket, ötleteiket.

50+ éves a Táncdalfesztivál

A Táncdalfesztiválok története egészen a hatvanas évekig nyúlik vissza, az első versenyt 1966-ban rendezték. A versenyek napján Magyarország a televíziók előtt ült, a zeneszámok egy országot a képernyők elé szegeztek. Egy nagyszabású színpadi show keretében először 2018 januárjában idézték meg a magyar könnyűzene aranykorát. A  nagy sikerre való tekintettel 2020 januárjában az Arénában újra felcsendül harminc, egykor slágerlistákat vezető dal, felidézve egy legendás korszakot. 

Teljes műsor:

HírTV

 

További epizódok

Paláver: 2/3 lett a Fidesznek

Paláver: 2/3 lett a Fidesznek

A Karc FM és a Hír TV interaktív műsora, a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Lentulai Krisztián. 2022. április 04.
Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

A darabról részleteket Csonka András színésztől ismerhettük meg. 2021. szeptember 10.
Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

A Palettában Szani Rolanddal beszélgetett a hétvégi fellépéséről és a dalról. 2021. szeptember 09.

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!