2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve

Következik:

Vezércikk 04:00

Paletta

Költészet napja, Pécsi Országos Színházi Találkozó és az új arculatú Várkert Bazár a Palettában

József Attila mindenkire hatott, mindenkinek a költészetére, a gondolkodására és szemléletére is – hangzott el a műsorban, a költészet napján, amit 1964 óta a költő születésnapján ünneplünk.

  • Költészet napja, Pécsi Országos Színházi Találkozó és az új arculatú Várkert Bazár a Palettában

A magyar költészet napja alkalmából L. Simon Lászlóval beszélgettünk költészetről, József Attiláról, verselésről.

Aztán volt színházi témánk is, hiszen összeállt a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja! Idén is 14 előadást választottak ki az elmúlt egy év színházi premierjeiből. Stúdiónkban az egyik válogató, Gulyás Gábor, aki elárulta nekünk, hogy hogyan zajlott a válogatás, például milyen szempontok alapján választották ki a 14 darabot.

És szó volt arról is, hogy új arculatot kap a Várkert Bazár! Hogy ez pontosan mit jelent, és milyen programok várnak az érdeklődőkre a következő hónapokban, arról Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!