2020. augusztus 10.,
hétfő, Lőrinc napja

Paletta: Egynapos, ingyenes zenei dzsembori Dunaharasztiban

MTI

2019. május 30., csütörtök 18:55

A Hír TV Paletta című műsorában csütörtökön a hamarosan 6. alkalommal megrendezésre kerülő Vagabond Korzóról, a Mária Evangéliuma című műről és a magzatvédelem melletti demonstrációról is szó esett.

Vagabond Korzó névvel hatodik alkalommal indul útjára Dunaharasztiban az egynapos, ingyenes zenei dzsembori. A fellépők között Sub Bass Monster, a Junkies, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Group’n Swing, Krisz Rudi, Fekete Jenő és Horváth Misi. A stúdióban a Vagabond Korzó megálmodója, a Joe Cocker Coverband énekese, Kőszegi Zsolt.

A Mária Evangéliuma című mű előadására Szatmárnémeti, Nagyvárad és Temesvár után Pünkösd vasárnap, Csíksomlyón kerül sor. A program céljai között van - a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekek részére történő adománygyűjtésen túl - a magyar közösségek tagjaival történő kapcsolatépítés. Pünkösd hétfőn a dévai Ferences Kolostorban, ünnepi előadás keretei között, Böjte Csaba részére az összegyűjtött adomány átadásra kerül. A jótékonysági gyűjtésben közreműködő Magyar Asszonyok Érdekszövetségének számlaszáma: 11704007-20208516, amelyen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekeket lehet támogatni. Minderről részletesebben Petneházy Attila, magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos beszélt.

Séta az Életért címmel tartanak demonstrációt a magzatvédelem mellett június 2-án, vasárnap, 14:00 órától. A Hősök teréről induló sétáról, a kezdeményezés céljáról Görgey Zsuzsannát a Magyarok Európában Egyesület elnökét kérdeztük.

Hír TV