2024. 10. 11. Péntek Brigitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Olimpia 2020

Vas Kata Blanka sporttörténelmet írt

A három szakágban jeleskedő ötkarikás újonc Vas kiváló rajtja után bukott és visszacsúszott, ám bátor versenyzéssel riválisait folyamatosan megelőzve végül a három svájci kivételével mindenkit maga mögé utasított. Az aranyérmes Jolanda Neff lett jelentős fölénnyel. Az ezüstöt Sina Frei, míg a bronzot Linda Indergand szerezte meg.

  • Vas Kata Blanka sporttörténelmet írt

A három szakágban jeleskedő, ötkarikás újonc Vas a 38 fős mezőny utolsó helyéről vágott neki a 20,55 kilométeres távnak, ám kiváló rajtjával már a nehéz terep elején előretört a harmadik helyre. Egy jobb kanyarban azonban elcsúszott, így a következő meredek részen fel kellett tolnia a kerékpárját, és visszaesett a tizedik pozícióba.

A 3,85 kilométer hosszú, mintegy 150 méternyi szintkülönbséget tartalmazó körpályát ötször kellett teljesítenie a mezőnynek. A sáros talajon sorra estek és lassultak le a versenyzők, bukott a vb-címvédő francia Pauline Ferrand-Prévot is. Vas egy emelkedőn ismét megakadt, ennek ellenére a nyolcadik-kilencedik pozícióban tekert, miközben elöl jelentős előnnyel haladt a korábbi világbajnok svájci Jolanda Neff.

A címvédő svéd Jenny Rissveds már ekkor Vas mögött tekert, az SD Worx magyar kerékpárosa pedig türelmes versenyzéssel sorra utasította maga mögé a szakág legerősebb képviselőit, így Ferrand-Prévot-t vagy a vk-sorozatot vezető Loana Lecomte-ot.

Az élen Neff másfél perc közeli előnyt dolgozott ki a táv második felére, melyben két honfitársa, Sina Frei és Linda Indergand üldözte. Ők hárman értek célba az első három helyen, ezzel 1936 után született újabb tiszta svájci dobogó az ötkarikás játékokon, akkor tornában férfi talajon érték el ezt.

Az U23-as világbajnokságon hegyikerékpárban ezüst, terepkerékpárban ezüst- és bronzérmes Vas az utolsó körökben sorra hagyta le riválisait, és végül a három svájcit leszámítva mindenkit megelőzött.

Fotó: Tim de Waele / Getty Images

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!