2024. 10. 11. Péntek Brigitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A Zelenszkij-féle tervek keresztülvihetetlenek + videó

A Napindítóban Nógrádi György, Bidló Gábor és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A Zelenszkij-féle tervek keresztülvihetetlenek + videó

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna meghívűása a NATO-ba lépés volna a béke felé

"A béketerv alapja Zelenszkij számára az, hogy Oroszország fizessen több mint 700 milliárd eurós jóvátételt. Ez soha nem fog megtörténni. Másrészt azt szeretné, hogy Oroszország mondjon le a négy vitatott donbasi térségről. Itt én látok kompromisszumot, de hogy az oroszok mondjanak le mind a négyről ez utópia. A következő, hogy a Krím térjen vissza Ukrajnához. Mivel a Krímben van Szevasztopol, Oroszország egyetlen nagy mélytengeri, melegvizi kikötője, ez megint lehetetlenség. Amit ő mond az a korábbi béketerv. Október szerinte azért a döntés hónapja, mert azt hitte, hogy Ramsteinben csúcstalálkozó lesz és oda eljön az amerikai, a brit, a francia, a német és az olasz vezetés. De attól kezdve, hogy nem jönnek el, hogy bejelentette az amerika elnök, hogy olyan katasztrófális helyzet van Floridában, hogy ő nem hagyhatja el az USA-t, ettől kezdve az ukrán sajtóban elkezdtek a negatív vélemények jönni az USA-ról. Közölték, hogy ha az elnök nem jön, akkor miért nem jön az alelnök? Oké, csak Kamala Harris-nek éppen választási harca van. (...) A Zelenszkij-féle tervek keresztülvihetetlenek. Az elmúlt 24 órában a nyugati sajtó tele van olyan hírekkel, hogy Zelenszkij hajlik a kompromisszumra, de ezt Kijev hivatalosan cáfolta."

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

A magyar Európai Uniós elnökség célja: iránymutatás a 2027 utáni közös agrárpolitikának

"Az Európai Unió létrehozta a közös agrárpolitikáját, annak a célkitűzése az volt, hogy a gazdáknak egy jövedelembiztonságot teremtsen. Ezt a legelején még úgy volt a legegyszerűbb megoldani, hogy volt egy garantált felvásárlási ár, ami a 2000-es évek elejéig hozta is a hozzáfűzött reményeket. Gyakorlatilag nem volt olyan jelentős probléma, ami miatt a gazdáknak bizonytalansága lett volna. Ennek az egésznek az alapja gyakorlatilag a termőterület, ezért is hívják mind a mai napig területalapú támogatásoknak, mert nem arról szól a történet, hogy ki mennyit termel, hanem, hogy ki mekkora területen termel. Az elmúlt években az áraknak az emelkedése, illetve utána a jövedelem biztonságának megingása az elmúlt két évben felszínre hozta, hogy ezt a támogatást nem a tulajdonosnak kéne megkapnia, mert neki van jövedelme, hanem annak aki ezen ténylegesen gazdálkodik. Ezért a terület alapú támogatást egyre inkább próbálják eltolni abba az irányba, hogy teljesítmény alapú támogatás legyen."

- mondta Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!