2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Napról napra

Napról napra: Közpénzek ellopását vallották be kispesti szocialista képviselők

Közpénzek ellopását vallották be kispesti szocialista képviselők. A Holokauszton viccelődtek leveleikben a jobbikosok. Kezdeményezték Varju László mentelmi jogának felfüggesztését. A Napról napra ma esti adásának néhány témája.

  • Napról napra: Közpénzek ellopását vallották be kispesti szocialista képviselők

Közpénzek megcsapolásáról és visszaosztásáról is beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták. A Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken Lakner Csaba szocialista képviselő például azt mondja: hülye az, aki az önkormányzati politikában nem keres évente százmillió forintot.

Újabb jobbikos antiszemita botrány. Az elemi.hu birtokába került az a 2015-ös levelezés, amelyet a jobbikosok a Holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján indítottak. Ebben Mirkóczki Ádám vitatja az auschwitzi haláltáborokban megölt zsidók számát. Erre a Jobbik sajtóosztályának akkori munkatársa azt írta, idézem: Ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd! Mirkóczki előbb nem emlékezett az esetre, majd semmi kivetnivalót nem talált benne.

A DK-s Varju László mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész. A megalapozott gyanú szerint Gyurcsány Ferenc politikustársa tavaly a parlamenti választások előtt találkozott a körzetében függetlenként induló másik jelölttel, akinek anyagi juttatást ígért, ha visszalép a javára a képviselő-jelöltségtől. A felvetést a férfi elutasította. Varju László ezzel a választás rendje elleni bűntettet követhetett el.

Puzsér Róbert közleményben jelezte, hogy főpolgármester-helyettesnek nevezné ki Karácsony Gergelyt, ha az visszalépne a javára a főpolgármester-választáson. A publicista hozzátette: az ellenzéki pártoknak nem érdemes kitartani a teljesen elhibázott kampány-stratégia mellett. Úgy fogalmazott, idézem: Karácsony végleg elhasználódott a hazugságaiban, és láthatóan képtelen integrálni a sokszínű ellenzéki tábort.

Családi hagyomány, hogy Dobrev Klára nem mond igazat - így reagált a Fidesz, miután kiderült: az Uniónak nem áll szándékában bevezetni az európai kötelező minimálbért. A Gyurcsány-párt EP-képviselője hónapok óta azzal kampányol, hogy be fogják vezetni az intézkedést.

Ha bevándorlás-párti ellenzéki polgármesterek kerülnek a magyar települések élére, akkor migránsokat telepítenének be oda - mondta a Fidesz Európai parlamenti képviselője. Deutsch Tamás szerint ugyanis azért találkozott Karácsony Gergely a bevándorlás-párti Frans Timmermas-sal, hogy erről egyeztessenek. Deutsch Tamás úgy fogalmazott: Timmermans azt ígérte Karácsonynak, akkor kapnak közvetlen uniós fejlesztési forrásokat a települések, ha azok élére baloldali, bevándorlás-párti polgármestereket választanak.

Békés további építkezés vagy céltalan rombolás – ez az október 13-i helyhatósági választások tétje az igazságügyi miniszter szerint. Varga Judit Berettyóújfaluban elmondta: a fejlődéshez fontos, hogy a polgárok olyan vezetőket válasszanak, akik együtt tudnak dolgozni a kormánnyal.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!