2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Napról napra

Napról napra: Augusztusig biztosan szükség lesz a védettségi igazolványra

Augusztusig biztosan szükség lesz a védettségi igazolványra. Többek között éttermekbe, szállodákba, koncertekre és sporteseményekre is csak azok juthatnak be, akik az oltások által védettséget szereztek. Hazánkban már több mint 4 millió plasztikkártyát gyártottak le, akik eddig nem kapták kézhez az igazolványt, a Kormányablakokban vagy az Ügyfélkapun keresztül igényelhetik a kártya pótlását.

  • Napról napra: Augusztusig biztosan szükség lesz a védettségi igazolványra

Péntek éjfélig regisztrálhattak a 16 és 18 év közötti fiatalok az oltásra. Ez a korosztály Pfizer vakcinát kap a jövő héten. A hétvégén a pedagógusok is megkapták második oltásukat. Sinopharm, Szputnyik és AstraZeneca oltásra pedig bárki foglalhat online időpontot, aki regisztrált.

Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet a koronavírus ellen kifejlesztett kínai Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását. Eközben a védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya, 1 millió 200 ezer adag Sinopharm-szérum érkezett Magyarországra. A szerződés értelmében hazánk még 1 millió 700 ezer dózist vár Kínából. A szállítmányt a külgazdasági és külügyminiszter fogadta.

Az időseknél is hatásos a Sinopharm-vakcina - erről Menczer Tamás beszélt. Az államtitkár ismertette: a rendelkezésre álló adatok szerint nincs jel arra, hogy eltérő hatása lenne fiatalabbak és idősebbek esetében.

Kitüntette Karikó Katalin biokémikust az Emberi Méltóság Tanácsa. A magyar tudós a BioNTech cég alelnökeként vállalt nagy szerepet a Pfizer vakcina kifejlesztésében. Karikó Katalin beszédében azt mondta, hogy nagy megtiszteltetés számára ezt a kitüntetést megkapni, és bár több évtizede külföldön él, de családjával együtt mindig is magyar maradt.

Hivatalosan is bejelentette Dobrev Klára: elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, de ez nem érte meglepetésként az ellenzéki pártokat. Az LMP és az MSZP azt mondta: ha kell támogatják Gyurcsány Ferenc feleségét, de Karácsony Gergelyt szívesebben látnák miniszterelnök-jelöltnek. A Jobbik egyelőre hallgat az új riválisról.

Nem kér bocsánatot és nem bánta meg kijelentését Hadházy Ákos. A politikus Adolf Hitlert és Orbán Viktort állította párhuzamba. Az ellenzéki pártok többsége hallgat a botrány miatt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy vélte, nem fér bele a politikai kultúrába az ilyen jellegű megnyilvánulás.

Újabb kijelentése miatt kényszerült bocsánatkérésre Karácsony Gergely. A főpolgármester a The Economist című lapnak adott interjút, amelyben úgy fogalmazott: „Orbán Viktor alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok.” Karácsony közösségi oldalán azt írta: viccnek szánta a megjegyzést, ez rossz vicc volt, nem kellett volna.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!