2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Napi aktuális

„Zelenszkij kénytelen lesz engedni” – így üzent az ukrán elnöknek Semjén Zsolt Tusnádfürdőről

Az orosz-ukrán háború talán ki sem tört volna, ha Ukrajna a kisebbségi jogokat tiszteletben tartja – jelentette ki Semjén Zsolt pénteken Tusnádfürdőn. A magyar miniszterelnök-helyettes kiemelte, a kisebbségek jogainak biztosítása nélkül Ukrajna számára nincs NATO- és EU-integráció sem.

  • „Zelenszkij kénytelen lesz engedni” – így üzent az ukrán elnöknek Semjén Zsolt Tusnádfürdőről

Felidézte, Antall József az elsők között ismerte el a szuverén Ukrajnát.

Létfontosságú számunkra, hogy a Nyugat és az orosz birodalom között legyen egy kvázi ütközőállam, ezért nekünk nemzeti érdekünk volt egy szuverén Ukrajna elismerése – tette hozzá

Emlékeztetett,

ő maga személyesen járta ki Hartyányi Jaroszlávával (2014 és 2018 között az Országgyűlés első ukrán szószólója – a szerk.) azt, hogy a nagy éhínséget ismerje el a magyar Országgyűlés, Orbán Viktor préselte keresztül azt, hogy az ukránok vízum nélkül utazhassanak az Európai Unióba, az oltóanyagoktól kezdve Magyarország minden létező segítséget megadott Kárpátaljának és Ukrajnának. Ehhez képest mind nyelvileg, mind iskolai szempontból szisztematikus jogfosztása zajlik a magyar kisebbségnek.

Semjén Zsolt közlése szerint Ukrajna euroatlanti integrációjának megkerülhetetlen feltétele a kisebbség jogainak a biztosítása, a korábban megszerzett jogok visszaállítása.

A politikus leszögezte,

el kell ismerni, hogy a magyarság őshonos kisebbség Kárpátalján,

és akkor – fűzte hozzá – a problémák nagy része megoldódik.

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll + videó

Napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll + videó

A Napi aktuális vendége Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági tanácsadó volt, akivel többek között ezeket témákat beszélte meg M. Dobos Marianne műsorvezető: a Fidesz közleményében volt olvasható, hogy nem engednek a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának, illetve napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll.
A kormánypártok több szavazatot kaptak, mint a második, harmadik, negyedik helyezett együttvéve + videó

A kormánypártok több szavazatot kaptak, mint a második, harmadik, negyedik helyezett együttvéve + videó

A Napi aktuális vendége Vitályos Eszter kormányszóvivő volt, akivel többek között ezeket a témákat beszélte át M. Dobos Marianne műsorvezető: Gyulás Gergely szerint az Európai Bíróság ítélete szembe megy azzal, amit az európai jogról és a magyar alkotmányról gondolunk, a kormánypártok több szavazatot kaptak, mint a második, harmadik, negyedik helyezett együttvéve.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!