2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

Napi aktuális

Vérbeli terroristák irányítják az embercsempészetet a déli határnál + videó

A talibán, a Hakkáni-hálózat, a 313-asok, mindegyikük a radikális iszlám vonalat képviselik, a közös pedig bennök, hogy mindegyikük felbukkan a déli határon kialakult aggasztó helyzettel foglalkozó titkosszolgálati jelentésben. A téma kapcsán vendégünk volt Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője. 

  • Vérbeli terroristák irányítják az embercsempészetet a déli határnál + videó

A szakértő szerint azt látni, hogy a balkáni csempészútvonalakon vannak olyan személyek, akik be vannak kötve a Hakkáni-csoporthoz, amely nem a talibán része, de a talibánnal szövetséges, és radikális iszlamista eszméket vall. 

Maga Hakkáni, a klán alapítója egy hadúr volt, aki összefogott a talibánnal (...) a 313-as csoport pedig egy elit csoportja volt ennek a szerveződésnek és arról kapták a nevüket, hogy Krisztus után 624-ben 313 muszlim harcos szállt szembe egy többszörös túlerőben lévő mekkai hadsereggel, ez az embercsempész csoport erről az elit egységről kapta a nevét

- tette hozzá. 

A radikálisok embercsempész szakértelméről szólva Vargha Márk elmondta, ők korábban a pakisztán-afgán határon tevékenykedtek, vagyis a gyakorlatot át tudták ültetni a Balkánra is. 

A Migrációkutató Intézet vezető elemzője rámutatott, 

megváltozhatnak a csempészek módszerei, hiszen ezek az emberek képesek súlyos merényletek elkövetésére, értenek a pokolgépek gyártásához. 

Teljes beszélgetés: 

KAPCSOLÓDÓ: 

Volt halálos kimenetelű fegyverhasználat a szerb-magyar határon

Ezek a szélsőséges csoportok tevékenykednek déli határ mentén

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!