2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Napi aktuális

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott a mi hősünk, ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította - jelentette ki Orbán Viktor az idei CPAC Hungary rendezvényen. Ausztrália volt miniszterelnöke hétfőn este a HírTV Napi aktuális műsorában reagált a magyar kormányfő szavaira.

  • Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott emlékeztetett, kormányának sikerült megállítania az illegális migrációt a tengeren, Orbán Viktornak pedig a szárazföldön. 

Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül, hiszen 2015-ben, amikor láttuk, hogy egy békés invázió zajlik, ő azt mondta, nem mehetnek, vagyis leckével szolgált Európa többi része számára és Európa más vezetői kissé zavarban voltak, hogy nem tudtak úgy válaszolni a kialakult helyzetre úgy, mint Orbán Viktor

- tette hozzá.

Nem a mértéktelen befogadásra

Van egy alapvető különbség a menekültügyi, társadalmi szervezetek, civilszervezetek tekintetében, akik úgy gondolják, hogy a gazdagabb országoknak nincs joguk elutasítani bárkit, aki megjelenik egy szegényebb országból - erről is beszélt mondta Tony Abbott a HírTV stúdiójában. Ausztrália volt miniszterelnöke szerint ezek a szerveztek úgy gondolják, hogy olyankor a gazdag országnak a szegényebb országból jövőt üdvözölni kell és be kell fogadnia.

Lehetnek persze olyan körülmények, amikor ez indokolt lehet, például Magyarország több százezer ukránt fogadott be az utóbbi időben, mert jogosan Magyarország úgy gondolja, hogy morális kötelessége segíteni ezeknek a menekülteknek a vész esetén. De az országoknak van kötelessége a saját állampolgáraik irányában is, tekintetében is, méghozzá az, hogy megőrizzék az ország karakterét. Viszont, hogyha beengedünk több százezer, vagy akár milliónyi embert, egészen más országokból és kultúrákból, akkor ez igenis megváltoztatja a saját országunk arculatát

- mutatott rá.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!