2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vörös narkó 10:55

Napi aktuális

Tarlós István: Durva hibát követtek el a DK fővárosi polgármesterei

Vajon hogy miért döntött úgy hat budapesti kerület, hogy nem kéri a kormány által biztosított rezsitámogatási milliókat. Tarlós István volt főpolgármester volt vendégünk.

  • Tarlós István: Durva hibát követtek el a DK fővárosi polgármesterei

A kormány 2022 őszén minden, 10 ezernél több lakossal rendelkező település vezetésével egyeztetést kezdeményezett, hogy áttekintsék az önkormányzatok gazdasági helyzetét. Öt DK-s vezetésű fővárosi kerület, a III., IV., XI., XV. és XVIII. politikai okokból nem ment el az egyeztetésre, Ferencváros ellenzéki vezetője, Baranyi Krisztina már az előzetes adategyeztetésen sem vett részt. A Nidermüller Péter vezette VII. kerület azonban elfogadta a feltételeket és 300 millió forintos támogatást kapott.

Tarlós István szerint itt a DK részéről valamiféle központi akcióról lehetett szó, de ami bizonyos, 

ezek a polgármesterek akarva, vagy akaratlan durva hibát követtek el, akár utasításra tették, akár nem valamilyen egyéb megfontosálból, mert a kerületeik százmilliókat veszítettek ezzel a politikai akcióval (...) ezzel kárt okoztak a kerületüknek. 

Teljes beszélgetés: 

KAPCSOLÓDÓ: 

Fegyelmi eljárást kezdeményeznek a kormánypárti frakcióvezetők DK-s polgármesterek ellen

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott a mi hősünk, ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította - jelentette ki Orbán Viktor az idei CPAC Hungary rendezvényen. Ausztrália volt miniszterelnöke hétfőn este a HírTV Napi aktuális műsorában reagált a magyar kormányfő szavaira.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!