2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Napi aktuális

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A világ egyik legmodernebb radarrendszerét vásároljuk

Jövőre Magyarországon is csatasorba áll a világ egyik leghatásosabb rakétavédelmi rendszere. Mekkora biztonságot ad a Vaskupola és milyen fejlesztésekre készül még a honvédség? A stúdióban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A világ egyik legmodernebb radarrendszerét vásároljuk

A világ egyik legmodernebb radarrendszerét vásároljuk, am iszerepel a Vaskupola összeállításában és ezt egészíti ki egy olyan rakétarendszer, ami logikájában szintén hasonlít az izraeli Vaskupolához. Ez a kettő egyszerre biztosítja a védelmet. 

Folyamatosan érkeznek be a részben a szárazföldi erőt erősítő eszközök, részben pedig a légvédelmet erősítő eszközök, tervszerűen

- tette hozzá. 

Arra a kérdésre, hogy lesz-e elég katona Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, Magyarország elemi érdeke, hogy minél többen felismerjék ő rájuk szmeélyesen szükség van ahhoz, hogy Magyarországon biztonság legyen (...) saját erős haderőnk épüljön ki, ha ezt minden NATO-tagország megteszi, akkor ez a védelmi szövetség tud működni. 

Megvehetjük a világ összes drónját, tankját és egyéb eszközét, azonban, ha nincs olyan magyar katona, aki kiképzetten, elszántan, bátran kezelni tudja ezeket, akkor ez nem sokat ér

- tette hozzá.

 

További epizódok

Baán László: A Magyar Zene Házát immár globálisan elismerik

Baán László: A Magyar Zene Házát immár globálisan elismerik

Baán Lászlóval, a Liget-projektért felelős miniszteri biztossal beszélgettünk. 2022. november 28.
Boldogkői: Akár egy hármas járvány is bekövetkezhet a közeljövőben

Boldogkői: Akár egy hármas járvány is bekövetkezhet a közeljövőben

Újabb járványhullám árnyékolhatja be a karácsonyi ünnepeket, ráadásul egyszerre több vírus is fertőzhet. A covid mellett az influenza is gondot okozhat. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus professzorral beszélgettünk. 2022. november 28.
Dúró Dóra: Ez a háború az USA és Oroszország játszmája

Dúró Dóra: Ez a háború az USA és Oroszország játszmája

Vendégünk volt Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese. 2022. november 28.

Legfrissebb híreink

Messze még Jakab mozgalmának párttá alakulása

Messze még Jakab mozgalmának párttá alakulása

A MAndiner beszámolója szerint a Nép Pártján Mozgalom bírósági bejegyzése továbbra sem történt meg, a Jobbik bukott elnöke ennek ellenére adományokat és pénzbeni támogatásokat fogad el és várja az utalásokat saját bankszámlájára.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!