2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Napi aktuális

Somkuti Bálint: Hosszú távon az Európai Unió gyengülése komoly kihatással lesz egész Európa működésére

Somkuti Bálintot, az MCC geopolitikai műhelyének kutatóját Ukrajna lehetséges jövőjéről kérdeztük a Napi aktuálisban.

  • Somkuti Bálint: Hosszú távon az Európai Unió gyengülése komoly kihatással lesz egész Európa működésére

- Kijevben megszűnhet az áram-, a víz- és hőellátás. Apokalipszis várható az ukrán fővárosban, amennyiben folytatódnak az orosz légicsapások. Akárcsak a hollywoodi filmekben - közölte Vitalij Klicsko, aki szerint a lakosság kitelepítése egyelőre nem időszerű.

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - ezt már Vlagyimir Putyin mondta.

A Föderáció elnöke úgy fogalmazott, a Nyugat célja, hogy kiszélesítse a háborút.

- A konfliktusok könnyen továbbterjedhetnek a világban. Mindez egyenes következménye annak, hogy a nyugati elitek megpróbálják minden eszközzel megőrizni politikai, pénzügyi, katonai és ideológiai dominanciájukat. Szándékosan súlyosbítják a nemzetközi helyzetet - mondta Vlagyimir Putyin.

Nem járul hozzá a konfliktus megoldásához az Ukrajnát orosz területek elleni támadásra buzdító német kijelentés sem - erről már Dmitrij Peszkov beszélt, a Kreml szóvivője beszélt. A német kormányszóvivő ugyanis korábban törvényesnek nevezte az orosz repülőterek ellen indított ukrán dróntámadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A békemisszió következő állomása: Tusványos + videó

A békemisszió következő állomása: Tusványos + videó

A Napi aktuális vendége Németh Zsolt a Külügyi Bizottság tusnádi elnök volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezeket a témákat beszélte át: Tusványos, már több évtizede, Orbán Viktor békemissziója, az EU új vezetése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!