2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:00

Napi aktuális

Péterfalvi Attila: Ez az ügy akár nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet + videó

Adatlopás! 2022-ben a baloldal magyarok százezreinek személyes adatait küldte külföldre. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztossal a DatAdat szerepéről is beszélgetett Velkovics Vilmos a Napi aktuálisban.

  • Péterfalvi Attila: Ez az ügy akár nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet + videó

Az adatvédelmi hatóság nemrég zárult vizsgálata szerint magyar választópolgárok tömegeinek személyes adatai kerültek külföldre a 2022-es választási kampány idején - írta meg hétfőn a Magyar Nemzet. A jelentés szerint egy Márki-Zay Pétert támogató egyesület által megbízott cég, egy osztrák magánszemélytől szerezte be a megkeresett magyarok elérhetőségét. Mindeközben a Bajnai Gordon-féle DatAdat ügyei miatt is folytatódik az eljárás. Két évvel ezelőtt száznál is több bejelentés érkezett, amikor kéretlen üzenetekben arra buzdították az embereket, hogy szavazzanak az ellenzékre.

Emlékezetes, hogy száznál is több bejelentés érkezett az adatvédelmi hatósághoz a választások előtt az ellenzéket népszerűsítő sms-kampány ügyében. A bejelentők azt kifogásolták, hogy 2022. március 29-én kéretlen, politikai tartalmú sms-üzeneteket kaptak három telefonszámról a személyes használatukban lévő mobiltelefonszámra.

Péterfalvi Attila a lezárult vizsgálattal kapcsán a HírTV-ben megjegyezte, annak idején ő maga us kapott sms-t. A jelentések egyike a tömeges telefonhívásokkal, a másik a tömeges sms-ekkel kapcsolatos. 

Magam is kaptam ilyen sms-t, mégpedig úgy, hogy a keresztnevemen szólítottak és azt is megállapítja a jelentés: nyilvánvaló, hogy volt valamilyen olyan adatbázis, amivel a keresztneveket hozzá tudták adni a számokhoz. A probláma az volt, hogy pont ez a szövevényes láncolaton keresztül, ha a DatAdatot kiemelnénk, a DatAdat Kft., a DatAdat GmbH is szerepelt ebben a lámcolatban

- mutatott rá. 

Magyar állampolgárok ilyen nagyszámű adatbázisának mi keresnivalója van másik uniós tagállamban, ez akár nemzetbiztonsági, nemzeti szuverenitási kérdéseket is felvet

- jegyezte meg.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

123 évvel ezelőtt mutatták be az első, már önálló filmnek számító magyar mozgóképet, A tánczot. Ennek apropóján minden évben április 30-án tartjuk a magyar film napját. A legutóbb bemutatott magyar film pedig a Most vagy soha! A téma kapcsán vendégünk volt Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!