2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Napi aktuális

Péterfalvi Attila: Ez az ügy akár nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet + videó

Adatlopás! 2022-ben a baloldal magyarok százezreinek személyes adatait küldte külföldre. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztossal a DatAdat szerepéről is beszélgetett Velkovics Vilmos a Napi aktuálisban.

  • Péterfalvi Attila: Ez az ügy akár nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet + videó

Az adatvédelmi hatóság nemrég zárult vizsgálata szerint magyar választópolgárok tömegeinek személyes adatai kerültek külföldre a 2022-es választási kampány idején - írta meg hétfőn a Magyar Nemzet. A jelentés szerint egy Márki-Zay Pétert támogató egyesület által megbízott cég, egy osztrák magánszemélytől szerezte be a megkeresett magyarok elérhetőségét. Mindeközben a Bajnai Gordon-féle DatAdat ügyei miatt is folytatódik az eljárás. Két évvel ezelőtt száznál is több bejelentés érkezett, amikor kéretlen üzenetekben arra buzdították az embereket, hogy szavazzanak az ellenzékre.

Emlékezetes, hogy száznál is több bejelentés érkezett az adatvédelmi hatósághoz a választások előtt az ellenzéket népszerűsítő sms-kampány ügyében. A bejelentők azt kifogásolták, hogy 2022. március 29-én kéretlen, politikai tartalmú sms-üzeneteket kaptak három telefonszámról a személyes használatukban lévő mobiltelefonszámra.

Péterfalvi Attila a lezárult vizsgálattal kapcsán a HírTV-ben megjegyezte, annak idején ő maga us kapott sms-t. A jelentések egyike a tömeges telefonhívásokkal, a másik a tömeges sms-ekkel kapcsolatos. 

Magam is kaptam ilyen sms-t, mégpedig úgy, hogy a keresztnevemen szólítottak és azt is megállapítja a jelentés: nyilvánvaló, hogy volt valamilyen olyan adatbázis, amivel a keresztneveket hozzá tudták adni a számokhoz. A probláma az volt, hogy pont ez a szövevényes láncolaton keresztül, ha a DatAdatot kiemelnénk, a DatAdat Kft., a DatAdat GmbH is szerepelt ebben a lámcolatban

- mutatott rá. 

Magyar állampolgárok ilyen nagyszámű adatbázisának mi keresnivalója van másik uniós tagállamban, ez akár nemzetbiztonsági, nemzeti szuverenitási kérdéseket is felvet

- jegyezte meg.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kampányfogás: plusz öt évet ígér Karácsony Gergely + videó

Kampányfogás: plusz öt évet ígér Karácsony Gergely + videó

A főváros vezetésének az a célja, hogy egy évtizeden belül visszaadjon plusz öt egészségben eltöltött évet a budapestieknek - jelentette be a főpolgármester a főváros jövőjéről szóló tanácskozáson. A kijelentésről Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár is elmondta a véleményét a HírTV stúdiójában. 
Önkritikát is gyakorolt Orbán Viktor a gazdasági évnyitón + videó

Önkritikát is gyakorolt Orbán Viktor a gazdasági évnyitón + videó

Kötelező optimuzmuson belüli, ugyanakkor egy erőt sugárzó beszéd volt Orbán Viktor miniszterelnöknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara budapesti gazdasági évnyitóján elmondott felszólalása. Valóban így van? Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kacsoh Dániel, a Mandiner fősterkesztő-helyettese vitázott a HírTV stúdiójában. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!