2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napi aktuális

Nyugvópontra juthat a félelem: nem lesz veszélyben a vízbázis az akkumulátorgyár működésével

A debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozás egyik fő érve a gyár jelentős vízigénye. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Gorján Ferencet, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatóját.

  • Nyugvópontra juthat a félelem: nem lesz veszélyben a vízbázis az akkumulátorgyár működésével

Debrecen napi vízutánpótlása 105 ezer köbméter. Gorján Ferenc tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy a felszín alatti vízbázisok tekintetében, ami 98 darab kutat jelent, 75 ezer köbméter érkezik a debreceni vízbázisba, illetve a felszíni vizek tekintetében 30 ezer köbméter naponta. 

Így jön össze a 105 ezer köbméter/nap, ehhez képest a város átlagos vízigénye 40 ezer köbméter naponta, csúcsidőszakban, nyáron pedig 60 ezer köbméter/nap

- mutatott rá. 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

Flesch Tamás: Talán elkerülhetők a tömeges bezárások

Flesch Tamás: Talán elkerülhetők a tömeges bezárások

Fél évvel ezelőtt több turisztikával foglalkozó szakember is arról beszélt, hogy karácsony és szilveszter után tömegesen zárnak majd be az éttermek és a szállodák Magyarországon. Volt aki nem bírta, de a többség úgy tűnik egyelőre túlélte a inflációt és magas energiaárakat. 2023. március 22.
Szakrendelők államosítása - a polgármestereknek a hétvégéig kell nyilatkozniuk

Szakrendelők államosítása - a polgármestereknek a hétvégéig kell nyilatkozniuk

Négy napjuk maradt az önkormányzatoknak, hogy eldöntsék, átadják-e a szakrendelőiket az államnak. Jelenleg 136 ilyen intézmény működik az országban. Több polgármester jelezte, hogy hallani sem akar az államosításról. A stúdióban Pásztélyi Zsolt, a Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke 2023. március 22.
Mi lehet a békepárti kommunikáció következménye?

Mi lehet a békepárti kommunikáció következménye?

A magyar külügyminiszter szerint hatalmas a nyomás a kormányon az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspontja miatt. De, milyen következményei lehetnek a békepárti kommunikációnak? Kohán Mátyás és Kovács András újságírók voltak a Napi aktuális vendégei. 2023. március 22.

Legfrissebb híreink

Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya

Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brenner Koloman: Ruszkik, haza!

Brenner Koloman: Ruszkik, haza!

A Jobbik-Konzervatívok arra szólítják fel a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy vonják vissza békepárti javaslatukat. Az ellenzéki párt szerint az országgyűlési határozat Putyin érdekeit szolgálja. A parlament jövő héten dönt. A stúdióban Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok képviselője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!