2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Már lincselnek a bevándorlók Franciaországban

Egyre feszültebb a helyzet Franciaországban, már Macron hatalmát veszélyeztetik az utcai zavargások. A stúdióban Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatója, Párizsból jelentkezett Zöldhegyi Katalin tudósító és Skype-on kapcsoltuk Soós Eszter Petronella egyetemi tanár.

  • Már lincselnek a bevándorlók Franciaországban

Napok óta tart a véres és pusztító migránslázadás Franciaországban. A zavargások már Macron elnök hatalmát is veszélyeztetik. A párhuzamos társadalom régóta létezik Franciaországban, a külvárosok népe nem tud vagy nem akar beilleszkedni a francia társadalomba. 

A franciákat megdöbbentette, hogy Párizs egyik külvárosában egy polgármester otthonát rohanták le ismeretlenek. A városvezető a hivatalában volt, de a családja otthon tartózkodott. Rátámadtak a feleségére és két kiskorú gyermekére, akik alig tudtak elmenekülni a lincselés elől. A nőnek a lába is eltört a támadás alatt.

Az erőszakos tüntetéseken számos migráns is megjelent az utóbbi napokban, helyenként "Allahu Akbar" kiáltásokkal csaptak össze a rendőrökkel.

Hétfő éjszaka 45 ezer rendőr vigyázza majd a rendet, a hatóságok egyelőre nem enyhítenek a rendkívüli készültségen.

A stúdióban Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatója, Párizsból jelentkezett Zöldhegyi Katalin tudósító és Skype-on kapcsoltuk Soós Eszter Petronella egyetemi tanár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth Kevin saját bevallása szerint ezerszer vagy kétezerszer visszanézte már a skótok elleni utolsó csoportmérkőzésen a századik percben rúgott gólját, mellyel a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte továbbjutási esélyét a németországi Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Botrányt okozott Magyar Péter egy szórakozóhelyen, a biztonsági őrök vezették ki + videó

Botrányt okozott Magyar Péter egy szórakozóhelyen, a biztonsági őrök vezették ki + videó

A Napi aktuális vendége Nagy Károly a Transzparens Újságírásért Alapítvány elnöke volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: Magyar Péter verekedett egy budapesti szórakozóhelyen, hogyan értelmezik a követői a botrányt, milyen következményekkel járhat ez az új ügy, illetve már folyik az ügyben az eljárás garázdaság miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!