2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:40

Napi aktuális

Hidvéghi Balázs: Ordító kettős mércét látni Brüsszeltől a lengyelországi események kapcsán + videó

Fülsiketítő az a csend, ami a botrányos lengyelországi események kapcsán Brüsszelből most árad - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a HírTV stúdiójában arra reagálva, hogy a baloldalon nagyon nagy a hallgatás, pont azok nem emelik fel most a szavukat, akik korábban a leghangosabban követelték a jogállamiságot. 

  • Hidvéghi Balázs: Ordító kettős mércét látni Brüsszeltől a lengyelországi események kapcsán + videó

Felháborító a brüsszeli kettős mérce, a Tusk-kormány Lengyelországban ugyanis lábbal tiporja a jogállamiságot, az Európai Bizottság pedig elfordítja a fejét - hangoztatta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja pénteken. A képviselőcsoport arról tájékoztatott, hogy a Kereszténydemokrata-Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjával közösen írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, és ebben felhívták a figyelmet a Tusk-kormánynak a jogállamiságot lábbal tipró lengyelországi intézkedéseire.

Csütörtökön százezrek tüntettek Varsóban Donald Tusk kormánya ellen. A megmozdulást a tavaly decemberig kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt kezdeményezte a demokrácia és a médiaszabadság védelmében. 

Ilyenkor Brüsszel nem foglalkozik jogállamisággal, amikor olyan emberek tiporják a jogot, aki nekik politikailag kedves és úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek, akkor nincs semmi jogosultságuk, minden másban egyébként van és máskor mindenben beleszólnak, ez egy ordító kettős mérce egy elképesztő illusztrációja annak, hogy hova silányult az egész jogállami működés Brüsszülben

- jelentette ki Hidvéghi Balázs a HírTV Napi aktuális című műsorában péntek este. 

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint egyértelmű, hogy

egy politikai bosszú, politikai leszámolás zajlik jelenleg Lengyelországban (...) ebben ott van a Soros-hálózat bosszúja is, hiszen az elmúlt években a lengyel választásokban, a kampányban ők ott voltak.

Kiemelte,

a jövő héten Strasbourgban Magyarország napirenden lesz jogállamisági témákban, de a Fidesz képviselőcsoportja azt tervezi, hogy a lengyel-ügyre rá fogja irányítani a figyelmet. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb poszttal jelentkezett a Budapesti Prókátor + videó

Újabb poszttal jelentkezett a Budapesti Prókátor + videó

Az adásban Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője ütköztette véleményét a következő témákról:mintegy 40 milliós szerződést kötött az Erzsébetvárosi önkormányzat a Republikon Intézettel, saját vejének cégét bízta meg egy közvélemény kutatással Erzsébetváros DK-s polgármestere.
Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák + videó

Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák + videó

A Napi aktuális vendége Dr. Zalay Szabolcs, főiskolai docens és Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézet igazgatója volt, akikkel Velkovics Vilmos a következő témákat beszélte át: megkezdődtek az idei érettségi vizsgák, országszerte 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700 középiskolás érettségizik, magyar nyelv és irodalomból középszinten 73 472, emelt szinten 2066 tanuló vizsgázott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!