2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Napi aktuális

Kövér László elárulta, miért utazik magyar delegáció Svédországba és Finnországba

Svédország és Finnország a legválogatottabb jelzőkkel sértegette Magyarországot éveken keresztül - nyomatékosította a Hír Televíziónak az Országgyűlés elnöke. Kövér László jelezte, ezek tisztázása miatt utazik Skandináviába Hende Csaba volt honvédelmi miniszter és Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke, mielőtt hazánk ratifikálja a két ország NATO csatlakozását.

  • Kövér László elárulta, miért utazik magyar delegáció Svédországba és Finnországba

Kövér László hozzátette, ezek a kijelentések nem csupán barátságtalan gesztusok voltak, hanem konkrét anyagi kárt okoztak Magyarországnak.

Velünk kapcsolatban minden elhangzott úgy a két nemzeti parlamentben, mint az Európai Parlamentben ezen nemzet képviselői részéről. Tehát, ez nem, hogy mondjam, nem csak jó modor kérdése, vagy érzékenység kérdése, ezek konkrét nevesíthető károkat okoznak Magyarország nemzeti érdekeinek. Ezek az emberek a tekintetben helyeznek nyomást az európai intézményekre, hogy ne fizessék ki a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat. Tehát, itt konkrét károkozásról van szó, nem csak arról, hogy a mi lelkünk érzékeny

- közölte a házelnök. 

M. Dobos Marianne felvetésére, hogy Věra Jourová, a jogállamisági eljárással foglalkozó bizottsági alelnök kijelentette, Magyarországot gyakrabban kell számon kérni, különösen az Oroszországgal és a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt, Kövér László úgy reagált, túlzó elvárásnak tartja, hogy együtt kellene csaholni a háborús kórussal. Szerinte a Brüsszelből jött üzenetek kísértetiesen hasonlítanak a szovjet időkre, csak - tette hozzá -

a nemzetközi munkásmozgalom helyébe az európai értékek léptek, a Brezsnyev-doktrína helyébe ezek szerint a Jourová-doktrína.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!