2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Napi aktuális

Kevesebb menekültet szeretnének a németek

Egy pénzügyi kérdés újra kinyitotta a migrációról szóló vitát Németországban. Az illegális bevándorlás aktuális kérdéseiről Bakondi György biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

  • Kevesebb menekültet szeretnének a németek

Finanszírozási okokból felmondta a német szövetségi kormány a korábbi menekültügyi finanszírozási rendszert. Ennek alapján eddig a tartományok központi támogatást kaptak a hozzájuk érkező migránsok számának függvényében.

A pénzügyi vita azonban kinyitotta a migrációról szóló vitát is Németországban, a CDU-közeli Die Welt azt írta, hogy a vita még mindig nem arról szól, hogy „leginkább azok érkezzenek az országba, akiknek erre joguk is van; és hogy azok, akiknek nincs, vagy ne nyerjenek bebocsátást egyáltalán, vagy rövid idő múltán ki is utazzanak, pedig erre volna szükség”.

Bakondi György műsorunkban beszélt az olaszországi és a hazánk déli határán tapasztalható migrációs helyzetről is, de megosztotta véleményét a németek vétóeltörlési javaslatáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Most nyerte meg Trump a választást? + videó

Most nyerte meg Trump a választást? + videó

15 merénylet 200 év alatt! Nagyon régen törtek amerikai elnök, vagy volt elnök életére. De, mennyire élnek az amerikai társadalomban élénken az ilyen támadások? Piros Pazaurek Közép-Florida tiszteletbeli konzula volt a HírTV Napi aktuális című műsorának a vendége. 
Kinyílt a „pofonláda” az uniós helyezkedés kapcsán + videó

Kinyílt a „pofonláda” az uniós helyezkedés kapcsán + videó

Bizonyos EP-képviselők azt kérik, vonják meg Magyarország uniós szavazati jogát. Közben az uniós vezetés bojkottálná a soros elnökség külügyminiszteri csúcstalálkozóját. Mihálovics Zoltán geopolitikai elemző fejtette ki véleményét k az uniós politikai átrendeződéséről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!