2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Napi aktuális

Karácsony száműzné a nagy hajókat a Dunáról Budapest belvárosi szakaszán + videó

Csak papíron létezik az a 900 budapesti kikötőhely amiről Karácsony Gergely főpolgármester beszélt, ezt a Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője mondta a Napi Aktuális című műsorunkban.

  • Karácsony száműzné a nagy hajókat a Dunáról Budapest belvárosi szakaszán + videó

Tóth Mihály hozzátette, hogy amennyiben a hajók összesen kilenc kikötőt használhatnának ki és beszállásra az dugót okozna a Dunán.

Gyakorlatilag az 1820-as évek óta Budapesten van személyhajózás, tehát nem mondhatjuk azt, hogy ez egy újkori találmány lenne. Egyébként Budapestnek egy nagyon fontos turisztikai képessége a hajózás. Körülbelül ötmillió turista fordul meg Budapesten egy évben. Mi, hajósok azt szoktuk mondani, hogy mindenki biztosan egyszer legalább hajóra száll. Nem pontos az adat, mert 80 százaléka ennek az ötmilliónak utazott a tavalyi évben, tehát négymillió hajós utasunk volt, ami azért egy elég jelentős szám

– hangsúlyozta a Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!