2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Kapu Tibor: Nagyon büszke leszek a nemzetre, miután visszatértem + videó

Hálát fog mondani Magyarországnak - ahogy ő fogalmazott: ennek a kicsiny nemzetnek - miután visszetér a Földre Kapu Tibor. A kutatóűrhajós egyebek között erről is beszélt a HírTV-nek adott exkluzív interjújában. 

  • Kapu Tibor: Nagyon büszke leszek a nemzetre, miután visszatértem + videó

A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát.

A 31 éves gépészmérnők Nyíregyházán töltötte a gyermekkorát, s akkor arról álmodozott, hogy egyszer majd vadászpilóta lesz. 

Mint mondja, nem volt követelőző gyerek, de a szüleitől elvárta, hogy a Top Gun-magazint mindig megvegyék. Később - ahogy elkezdte érdekelni a fizika és a matematika - már úgy gondolta vadászgép-szerelő szeretne lenni. 

Arra a kérdésre, hogy miért jelentkezett a HUNOR-programba, úgy felelt: ki ne szeretne űrhajós lenni? Ugyanakkor hozzátette: azok a kísérletek, amelyeket a világűrben el fognak végezni, rendkívüli módon érdeklik őt. 

Példaképei nagyon inspirálták egész életében. Kobe Bryant kosárlabdázótól idézve elmondta:

nem elég jól csinálni valamit, hanem utána fel kell ismerned, hogy amit csinálsz, az másokra is ki fog hatni

Kapu Tibor rámutatott, ez a célja, ha tényleg megjárja az űrt, utána olyan példamutató magatartással kell élni, ami inspiráló lehet a jövő generációjának is.

Arra a kérdésre, hogy visszatérése után büszke lesz-e magára kijelentette: erre a kicsiny hazára lesz büszke, hogy ezt a lehetőséget megkapta, végül pedig közölte, hogy nagyon fontos számára a hazaszeretet. 

A teljes beszélgetés, ami 2023. június 8-án készült: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth Kevin saját bevallása szerint ezerszer vagy kétezerszer visszanézte már a skótok elleni utolsó csoportmérkőzésen a századik percben rúgott gólját, mellyel a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte továbbjutási esélyét a németországi Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Botrányt okozott Magyar Péter egy szórakozóhelyen, a biztonsági őrök vezették ki + videó

Botrányt okozott Magyar Péter egy szórakozóhelyen, a biztonsági őrök vezették ki + videó

A Napi aktuális vendége Nagy Károly a Transzparens Újságírásért Alapítvány elnöke volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: Magyar Péter verekedett egy budapesti szórakozóhelyen, hogyan értelmezik a követői a botrányt, milyen következményekkel járhat ez az új ügy, illetve már folyik az ügyben az eljárás garázdaság miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!