2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Napi aktuális

Illés Boglárka: Be kell zárni a jogi kiskapukat

Megjelent a parlament oldalán az új kormánypárti törvényjavaslat, amely a Nők40 nyugdíjjogosultságot módosítja. Így csak azok vehetik igénybe a kedvezményes nyugdíjat, akik nőként dolgozták le a 40 évet. A részletekről Illés Boglárka, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Napi aktuálisban.

  • Illés Boglárka: Be kell zárni a jogi kiskapukat

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását csütörtökön kezdeményezte Semjén Zsolt és Gulyás Gergely. A kormánypárti politikusok rögzítenék, hogy kizárólag azokat illeti meg a „nők 40” kedvezményes nyugdíjjogosultság, akik 40 évig nőként dolgoztak.

Illés Boglárka Napi aktuális című műsorunk csütörtöki adásában elmondta, az Alaptörvény egyértelműen rögzíti, hogy Magyarország a születési nemet tartja számon. 

A politikus szerint megdöbbentő volt az a bírósági ítélet miszerint egy transznemű nő is élhet a Nők40 kedvezményes nyugdíj lehetőségével.

Ez az ítélet az Alaptörvényt sem vette figyelembe, a társadalom objektív igazságérztével is szembe megy és a jogalkotó világos és eredeti szándékával, amely a Nők40 nyugdíjkedvezmény megalkotásakor figyelembe vette

- tette hozzá.

Illés Boglárka úgy látja,

a neoliberális gondolatok egyre inkább teret nyernek és az LMBTQ-propagandát zászlajukra tűző sorosista lobbi szervezetek megpróbálják a saját világképükre formálni hazánkat és Magyarországot, ezt nem szabad engedni. (...) az a feladatunk, ha van olyan jogi kiskapu vagy kizhézag, akkor azokat be kell zárni. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!