2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Benyújtották a transzneműek kedvezményes nyugdíjazása miatti törvénymódosítást

Az Országgyűlés honlapján közzétett törvényjavaslat szerint a módosítás egyértelművé teszi, hogy a „Nők40” csak azokat illeti meg, akik 40 évig nőként dolgoztak és nőként vették igénybe azokat a társadalombiztosítási jogosultságokat, amelyeket a magyar állam gyermekvállalás esetén a nőknek biztosít.

  • Benyújtották a transzneműek kedvezményes nyugdíjazása miatti törvénymódosítást

A legtöbben nem tartják igazságosnak a Veszprémi Törvényszék döntését, amelynek értelmében a transznemű nők is igénybe vehetik a nőknek járó nyugdíj-korkedvezményt, miszerint 40 év munkaviszony után elmehetnek nyugdíjba.

Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Nők40 kezdeményezés elsősorban azért jött létre, hogy megköszönjék a nőknek azt a "láthatatlan" munkát, amit nap mint nap elvégeznek.

Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője szerint elkeserítő, hogy Magyarországon van olyan bíróság, amely támogatja a transznemű nők nyugdíjkorkedvezményét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön belföldi vagy külföldi nyaralást tervez ezen a nyáron?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!