2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Napi aktuális

Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európai Parlament mindenbe szeret „beleugatni”

Az Európai Parlament csütörtöki határozata után felmerül a kérdés, hogy miért nem tartja be Brüsszel a saját törvényeit. Erre is kerestük a választ ifj. Lomnici Zoltánnal, a Századvég kuratóriumi tanácsadójával.

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európai Parlament mindenbe szeret „beleugatni”

Az Európai Parlament megszavazta a hazánk elleni határozatot. 442 képviselő szavazott arra, hogy Magyarországtól vegyék el az uniós soros elnökséget, 144-en nemmel szavaztak, 33-an pedig tartózkodtak. A határozatnak nincs kötelező érvénye, csupán egy állásfoglalás. A kérdésben az Európai Tanács dönthet, ahol minden tagállamnak vétójoga van.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint 2015 volt egy fordulópont a 2010 óta tartó támadás-sorozatban, amikor egyes brüsszeli és strasbourghi politikusok elkezdtek személyeskedni és nem pusztán a magyar kormánnyal, hanem a többségi magyar társadalom többségi döntésével szemben is. 

Mostanra pedig három friss jelentést is láthatunk az EP részéről, ebből a legsúlyosabb pedig a soros elnökséggel kapcsolatos, Magyarország álkalmatlanságáról szóló dokumentum

- tette hozzá. 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

Navracsics: A sajtóhírek is alátámasztják az optimizmusomat

Navracsics: A sajtóhírek is alátámasztják az optimizmusomat

Jöhetnek az uniós pénzek hazánk számára? - biztató bejelentést tett Navracsics Tibor. Csuhaj Ildikó és Bencsik Gábor voltak a vendégeink. 2023. október 03.
Wintermantel Zsolt: Ilyen szintű jutalmakat kiosztani városvezetői bűn

Wintermantel Zsolt: Ilyen szintű jutalmakat kiosztani városvezetői bűn

Karácsony ajándéka - titokban mesés prémiumokat adott a BKK, illetve a BKV vezetőinek – mindezt egy nappal a jegyáremelések bejelentése előtt. Wintermantel Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével beszélgettünk. 2023. október 03.
Önálló határőrség felállítását követeli  a Jobbik-Konzervatívok

Önálló határőrség felállítását követeli a Jobbik-Konzervatívok

Az önálló határőrség visszaállítását javasolja a Jobbik, és hosszan börtönben tartaná az embercsempészeket. A részletekről Sas Zoltánt, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökét kérdeztük. 2023. október 03.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

 Újabb szenzációs magyar tudományos siker

Újabb szenzációs magyar tudományos siker

Ez a hét jól kezdődik, még csak kedd van és már a második magyar Nobel-díj - Krausz Ferenc kapta a legmagasabb fizikai tudományos elismerést. A téma kapcsán Csák János kulturális és innovációs miniszter volt a vendégünk és kapcsoltuk Richter Pétert, a BME atomfizikai tanszék professzor emeritusát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!