2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Ifj. Lomnici Zoltán: A hangfelvételek érintettsége, vagy érintetlensége támasztja alá az ügyészi érveket + videó

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter pletykákat osztott meg férjével – ezzel zárta az ügyészség a nyomozást Magyar Péter hangfelvétele kapcsán. A fülelő volt férj cáfolatra készül. A témában ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője volt a HírTV Napi aktuális című műsorának a vendége. 

  • Ifj. Lomnici Zoltán: A hangfelvételek érintettsége, vagy érintetlensége támasztja alá az ügyészi érveket + videó

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség megszüntette a Varga Judit volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozást.

A főügyész elmondta, a vizsgálat alapján kiderült, a Magyar Péter által készített, a feljelentés alapjául szolgáló hangfelvétel semmiféle bizonyítékkal nem szolgál arról, hogy az úgynevezett Völner-Schadl-ügy aktáit bárki manipulálta volna, a vádlottat bárki informálta volna nyomozásról.

Emlékeztetett, az ügy aktáiról már kezdetekben több másolat készült, több hatóságnál is, így azokat nyom nélkül eltüntetni, ahogyan azt a feljelentésben felvetik, lehetetlen.

A főügyész úgy összegezte, hogy a hangfelvételen szereplő minden, hatósági korrupciót felvető állítás bizonyíthatóan valótlan volt.

Csúfosan megbukott Magyar Péter

Politikai értelemben hazudott Magyar Péter – nyilatkozta a Napi aktuálisnak ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász szerint a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálatának eredménye a Tisza Párt alelnökének csúfos bukását is jelenti, hiszen Magyar Péter politikai karrierjét arra alapozta, hogy megdönthetetlen bizonyítékai vannak korrupciós ügyekre, ennek következtében pedig a kormánynak is le kell majd mondani. Ez nem történt meg, a főügyészség vizsgálata pedig állításait tételesen cáfolta

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Az egymilliárd eurós kínai hitellel a központi költségvetés devizaadósságának aránya megközelítette a kormány által deklarált 30 százalékos maximum célszintet.
Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

A mediterrán állam partjainál összeszedett bevándorlókat augusztustól az Albániával kötött egyezmény szerint őrzött táborokba szállítják. A Hír TV által megkérdezett olasz kormánypárti képviselők szerint a cél továbbra is az, hogy véget vessenek az Európát sújtó migrációnak. Ugyanakkor arra emlékeztetnek: ha nem fogadják be az érkezőket, Brüsszel megbünteti őket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új jogállamisági jelentés született Magyarországról + videó

Új jogállamisági jelentés született Magyarországról + videó

A Napi aktuálisban Lampé Ágnes a Szabad Európa újságírója és Szalai Szilárd a PestiStácok újságírója vitázott ezekben a témákban: szakbizottsági helyek az EP-ben, Magyar Péter, 45 napja van befizetnie Magyarországnak a 200 milliós uniós bírságot, Borell bojkottja, orosz vagyon zárolása, Ukrajna támogatása.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!