2022. 12. 01. Csütörtök Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Napi aktuális

Hidvéghi Balázs: Az EP minden erejével nyomást gyakorol az Európai Bizottságra

Miközben az Európai Parlament elfogadta azt az állásfoglalást, amely azt követeli, hogy tartsák vissza a hazánknak járó uniós források egy részét, az Európai Bizottság szerint nincs akadálya a kohéziós és helyreállítási forrásokról szóló megállapodás aláírásának. A stúdióban Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

  • Hidvéghi Balázs: Az EP minden erejével nyomást gyakorol az Európai Bizottságra

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerint őket is meglepte a hír, hogy a Von der Leyen kabinet vezetői egy sajtó-háttérbeszélgetésen ismertették a bizottság álláspontját, pedig korábban mindkét fél tartotta magát ahhoz, hogy bármilyen új körülmény felmerülése esetén egymást értesítik először. 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője adásunkban elmondta, az ügyben nem elhanyagolható az Európai Parlament szerepe. 

Az Európai Parlament minden erejével nyomást akar gyakorolni és nyomást is gyakorol az Európai Bizottságra a megállapodás ellen, ez látható volt a hétfői vitában és a csütrötöki szavazásban is, amikor láthattuk, hogy az Európai Parlament többsége amellett foglalt állást, hogy ne adjanak Magyarországnak forrásokat

- mutatott rá. 

A politikus úgy látja, az EB nem tudja teljesen függetleníteni magát ettől a nyomástól és úgy tűnik, most egy újabb feltételt hoznak be a tárgyalásokba, ami az igazságszolgáltatás rendszerének néhány módosításáról szól. 

Teljes beszélgetés:

 

További epizódok

Somkuti Bálint: Ahogy beáll a fagy, orosz támadás várható

Somkuti Bálint: Ahogy beáll a fagy, orosz támadás várható

Mit hoz a tél Ukrajnában? A kérdés kapcsán Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója volt a Napi aktuális vendége. 2022. november 29.
Az új republikánus vezetés elkötelezett Ukrajna támogatása mellett

Az új republikánus vezetés elkötelezett Ukrajna támogatása mellett

Amerikai támogatás Ukrajnának republikánus többséggel? A kérdés kapcsán Magyarics Tamás amerika-szakértőt, az NKE egyetemi tanárát kérdeztük. 2022. november 29.
Az ellenzék egyre jobban belekeveredik a külföldi kampányfinanszírozás gyanújába

Az ellenzék egyre jobban belekeveredik a külföldi kampányfinanszírozás gyanújába

A Napi aktuálisban Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kovács András, az Origo munkatársa vitatta meg a témát. 2022. november 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!