2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Napi aktuális

Hidvéghi Balázs: Az EP minden erejével nyomást gyakorol az Európai Bizottságra

Miközben az Európai Parlament elfogadta azt az állásfoglalást, amely azt követeli, hogy tartsák vissza a hazánknak járó uniós források egy részét, az Európai Bizottság szerint nincs akadálya a kohéziós és helyreállítási forrásokról szóló megállapodás aláírásának. A stúdióban Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

  • Hidvéghi Balázs: Az EP minden erejével nyomást gyakorol az Európai Bizottságra

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerint őket is meglepte a hír, hogy a Von der Leyen kabinet vezetői egy sajtó-háttérbeszélgetésen ismertették a bizottság álláspontját, pedig korábban mindkét fél tartotta magát ahhoz, hogy bármilyen új körülmény felmerülése esetén egymást értesítik először. 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője adásunkban elmondta, az ügyben nem elhanyagolható az Európai Parlament szerepe. 

Az Európai Parlament minden erejével nyomást akar gyakorolni és nyomást is gyakorol az Európai Bizottságra a megállapodás ellen, ez látható volt a hétfői vitában és a csütrötöki szavazásban is, amikor láthattuk, hogy az Európai Parlament többsége amellett foglalt állást, hogy ne adjanak Magyarországnak forrásokat

- mutatott rá. 

A politikus úgy látja, az EB nem tudja teljesen függetleníteni magát ettől a nyomástól és úgy tűnik, most egy újabb feltételt hoznak be a tárgyalásokba, ami az igazságszolgáltatás rendszerének néhány módosításáról szól. 

Teljes beszélgetés:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harc a zsugorinflációval + videó

Harc a zsugorinflációval + videó

Március 1-jétől kötelező a boltokban feltüntetni, ha egy adott termék mennyisége csökken. A témában Nobilis Márton élelmiszeriparért felelős államtitkárt kérdezte M. Dobos Marianne műsorvezető.
Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Az új tarifarendszerrel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy a mai naptól kezdve a 14 évesnél fiatalabb gyermekek számára a helyközi közösségi közlekedés díjmentes lett - hívta fel rá a figyelmet Hegyi Zsolt, MÁV vezérigazgató-helyettese péntek este a Napi aktuálisban.
Jön az Orbán–Trump-találkozó a választási szuperévben + videó

Jön az Orbán–Trump-találkozó a választási szuperévben + videó

A konzervatívok közötti együttműködés egy fontos eleme lesz a következő Orbán–Trump-találkozó - egyebek között erről is beszélt Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője péntek este a HírTV Napi aktuális című műsorában. A két politikus március 8-án találkozik újra, ezúttal Floridában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!