2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Napi aktuális

György László: Arra számítunk, hogy februárban már csökkenni fog az infláció

25,7 százalékra ugrott az infláció januárban. 27 éve nem mértek ilyen drágulást Magyarországon. Ez már a tetőzés? Tartható az év végi egyszámjegyű prognózis? György László kormánybiztost kérdeztük.

  • György László: Arra számítunk, hogy februárban már csökkenni fog az infláció

A vártnál magasabb volt az infláció januárban. A KSH friss adatai szerint - éves összevetésben - 25,7 százalékkal emelkedtek az árak. Hasonló mértékű drágulás utoljára 1996 márciusában volt. Elemzők szerint az inflációt továbbra is az élelmiszer- és energiaárak emelkedése hajtja. A friss adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az élelmiszer-áremelkedés mértéke januárra már csökkent, decemberhez képest. Az alapvető élelmiszerek - mint például a kenyér, a tojás vagy a tejtermékek - ára nem emelkedett tovább.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Erősödik a zsidóellenesség Európában + videó

Erősödik a zsidóellenesség Európában + videó

A műsor ezen részének két vendége Kulifai Máté a Hetek főszerkesztő-helyettese és Megyeri Jonatán rabbi volt, akik arról beszélgettek a műsorvezetővel, hogy palesztin párti tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövet előadását a Danube Institut konferenciáján, illetve szóba került az erősödő zsidóellenesség Európában téma is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!