2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Napi aktuális

Dömötör Csaba: Ez az út világháborúhoz is vezethet

Miniszterelnöki nyitóbeszéddel elkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. A részletekről Dömötör Csabát, a Miszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát kérdezte M. Dobos Marianne a Napi aktuálisban.

  • Dömötör Csaba: Ez az út világháborúhoz is vezethet

Dömötör Csaba a HírTV stúdiójában az orosz-ukrán háború kapcsán rámutatott, ha valaki úgy érzi, mintha 1914-ben lennénk, az nem túlzás. A politikus adásunkban elmondta, egyáltalán nem a béke, hanem az eszkaláció irányába tett lépések történnek. 

Magyarország ilyen értelemben nem a többséghez tartozik, hanem szeretne ebből kimaradni, egyre nagyobb lesz a nyomás, most még szóban, aztán ki tudja, hogy hányféle eszközzel

- tette hozzá. 

Dömötör Csaba kiemelte,

már 35 ország döntött úgy, hogy fegyvert szállít Ukrajnának, sőt - mint fogalmazott - az Európai Parlamentben sem rózsás a kép, hiszen el is fogadott egy állásfoglalást, miszerint növelni kell és gyorsítani kell a katonai támogatást, küldeni kell vadászgépeket, helikoptereket, rakétarendszereket, lőszerszállítmányokat.

Az államtitkár aggasztónak nevezte, hogy Magyarország kisebbségben van a békét szorgalmazó álláspontjával. 

Ez az út világháborúhoz is vezethet

- figyelmeztetett.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Dizseri András: Győzött a jog és a törvényesség! + videó

Dizseri András: Győzött a jog és a törvényesség! + videó

A Napi aktuálisban Dizseri András polgármesterjelölt, Diósd volt a vendég, akivel Velkovics Vilmos többek között arról beszélgetett, hogy az újraszámlálás után ő lett a polgármester, illetve, hogy reményei szerint Diósd új lendületet vesz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!