2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Napi aktuális

Dömötör Csaba: A hazai baloldal részéről többen osztják azt, hogy nincs szükség tűzszünetre, de ez nem jó pálya

Nemet mond a baloldali ellenzlk a békepárti országgyűlési határozatra. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Napi aktuális vendége.

  • Dömötör Csaba: A hazai baloldal részéről többen osztják azt, hogy nincs szükség tűzszünetre, de ez nem jó pálya

„Értem én, hogy globális és történeti perspektívában nézve az Orbán-rezsim egy kis pörsenés, egy aprócska gennyes góc a rendszer testén, amely majd kifakad és beheged a helye, de azért mi mégiscsak itt élünk” - jelentette ki Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa az Országgyűlésben.

Az elhangzottakra reagálva Dömötör Csaba a HírTV stúdiójában elmondta, 

eléggé nyegle a minősítés (...) egyre durvább mondatokkal próbálnak kitűnni a parlamenti nyilvánosságban. Ezek a mondatok az ellenkezőjéről szólnak. Ha a kétharmados felhatalmazással bíró kormánypártok pörsenést jelentenek a magyar politikában, akkor az 1 százalékos Párbeszéd, vajon mi? (...) Ha önállóan elindulna, akkor annak elégggé gyászos következménye lenne, ami szoros összefüggésben van azzal, hogy egy olyan pártról van szó, ami a meghatározó ügyekben nem az ország érdekeit képviseli. 

A politikus emlékeztetett, most átkeresztelték magukat Párbeszéd-Zöldekre, de inkább arra kellett volna, hogy Párbeszéd, a zöldhasúak pártja. 

Gerhardt Máté felvetésére, hogy a baloldali ellenzék nem nem fogja megszavazni a békepárti országgyűlési határozatot, Dömötör Csaba elmondta,

azért lenne fontos határozatban rögzíteni a magyar álláspontot, hogy legyen egy békepárti hang ebben a kavalkádban, mert - tette hozzá - nagyon nem jó irányba megyünk.

Kiemelte,

szeretnénk lecövekelni azt az álláspontot, hogy békére van szükség, mert az a további gyarapodás feltétele. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Erős Európa, ma is ez a cél + videó

Erős Európa, ma is ez a cél + videó

Amikor hazánk átveszi az Európai Unió soros elnökségét, az egy kiváló alkalom lesz arra, hogy Magyarorszég világossá tegye, hogy milyen szempontok szerint, milyen Uniót képzel el. Erról Prőhle Gergely, az NKE Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének programokért felelős igazgatója beszélt a HírTV-ben. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!