2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 06:00

Napi aktuális

Dömötör Csaba: A hazai baloldal részéről többen osztják azt, hogy nincs szükség tűzszünetre, de ez nem jó pálya

Nemet mond a baloldali ellenzlk a békepárti országgyűlési határozatra. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Napi aktuális vendége.

  • Dömötör Csaba: A hazai baloldal részéről többen osztják azt, hogy nincs szükség tűzszünetre, de ez nem jó pálya

„Értem én, hogy globális és történeti perspektívában nézve az Orbán-rezsim egy kis pörsenés, egy aprócska gennyes góc a rendszer testén, amely majd kifakad és beheged a helye, de azért mi mégiscsak itt élünk” - jelentette ki Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa az Országgyűlésben.

Az elhangzottakra reagálva Dömötör Csaba a HírTV stúdiójában elmondta, 

eléggé nyegle a minősítés (...) egyre durvább mondatokkal próbálnak kitűnni a parlamenti nyilvánosságban. Ezek a mondatok az ellenkezőjéről szólnak. Ha a kétharmados felhatalmazással bíró kormánypártok pörsenést jelentenek a magyar politikában, akkor az 1 százalékos Párbeszéd, vajon mi? (...) Ha önállóan elindulna, akkor annak elégggé gyászos következménye lenne, ami szoros összefüggésben van azzal, hogy egy olyan pártról van szó, ami a meghatározó ügyekben nem az ország érdekeit képviseli. 

A politikus emlékeztetett, most átkeresztelték magukat Párbeszéd-Zöldekre, de inkább arra kellett volna, hogy Párbeszéd, a zöldhasúak pártja. 

Gerhardt Máté felvetésére, hogy a baloldali ellenzék nem nem fogja megszavazni a békepárti országgyűlési határozatot, Dömötör Csaba elmondta,

azért lenne fontos határozatban rögzíteni a magyar álláspontot, hogy legyen egy békepárti hang ebben a kavalkádban, mert - tette hozzá - nagyon nem jó irányba megyünk.

Kiemelte,

szeretnénk lecövekelni azt az álláspontot, hogy békére van szükség, mert az a további gyarapodás feltétele. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

További epizódok

„Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!”

„Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!”

A csíksomlyói kegyhely és búcsújárás - Diktatúra, rendszerváltás, modernizáció - Mohay Tamás néprajzkutató ilyen címen írt könyvet, amelynek célja volt a kommunista egyházüldözés és a rendszerváltást követő évtizedek teljességre törekvő elemző bemutatása. Az ELTE BTK Néprajzi Intézetének egyetemi tanára a Napi aktuálisban. 2023. május 26.
Kozma Imre atya: Pünkösd Istennek egy újabb ajánlata, hogy az emberiség közös nyelvre találjon

Kozma Imre atya: Pünkösd Istennek egy újabb ajánlata, hogy az emberiség közös nyelvre találjon

Május 27-én, a pünkösdvasárnap előtti szombaton tartják a Csíksomlyói búcsút és zarándoklatot, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményét, amelyre a szervezők 300 ezer zarándokot várnak. Vendégünk volt Kozma Imre atya és 2023. május 26.
Dr. László Bence: Az már a halálzóna

Dr. László Bence: Az már a halálzóna

Elindult mentőcsapat a Mount Everestre Suhajda Szilárd megmentésére. A hegymászó körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Suhajda Szilárd felesége úgy nyilatkozott: a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják. A Napi aktuális vendége volt Dr. László Bence terhelésdiagnoszta, hegymászó-edző. 2023. május 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ókovács Szilveszter újrázik az Operaház élén

Ókovács Szilveszter újrázik az Operaház élén

Ókovács Szilveszter folytathatja a munkáját, ő maradt az Operaház főigazgatója, ez Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter ma közzétett Facebook-posztjából derült ki. Kapcsoltuk Ókovács Szilvesztert.
Az EP tesz arra, hogy ezt nem teheti, de úgy tesz, mintha megtehetné

Az EP tesz arra, hogy ezt nem teheti, de úgy tesz, mintha megtehetné

Brüsszel javaslatot tett arra, hogy a tagállamoknak fel kell számolniuk a hatályban lévő energia-támogatási intézkedéseket 2023 végéig. A téma kapcsán vendégünk volt Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!