2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

Deutsch Tamás: Cseh Katalinnak le kell mondania!

Azonnal le kell mondania minden tisztségéről Cseh Katalinnak, a Momentum európai parlamenti képviselőjének – ezt mondta Deutsch Tamás a Napi Aktuálisban. A fideszes európai parlamenti képviselő szerint Cseh Katalin érintett egy költségvetési csalással kapcsolatos nyomozásban, az ügyben már házkutatást is tartottak. Ezért pedig vállalnia kell a politikai felelősséget- tette hozzá.

  • Deutsch Tamás: Cseh Katalinnak le kell mondania!

 

Magyarország jogosult a nem kizárólagos uniós hatáskör gyakorlására, vagyis hozhat menekültügyi döntéseket - ezt mondta ki a magyar Alkotmánybíróság. Azt azonban nem vizsgálták, hogy az EU bírósági ítéletét figyelmen kívül lehet-e hagyni. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel értelmezzük a döntést.

Komoly megerősítést kapott a kormányzati migrációs politika - így értékeli a kormány az Alkotmánybíróság döntését. Az Európai Bizottság még értelmezi a határozatot.

Hír TV

További epizódok

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk. 2023. szeptember 27.
Élesedik a helyzet a déli határon

Élesedik a helyzet a déli határon

Aggasztó a helyzet a déli határon, tegnap 900 határsértőt fogtak a rendőrök. A Napi aktuálisnak Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet junior elemzője volt a vendége. 2023. szeptember 27.
Mikor használhatnak fegyvert a határvadászok?

Mikor használhatnak fegyvert a határvadászok?

Halálos veszélyben a magyar határőrök, mivel automata fegyverekkel lőnek át Szerbiából a határt védő magyar rendőrökre. De milyen esetben használhatnak fegyvert a határvadászok? A témáról ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány tanácsadóját kérdeztük. 2023. szeptember 27.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A KSH szerint csökkent a vállaltan vallásosak száma

A KSH szerint csökkent a vállaltan vallásosak száma

A Központi Statisztikai Hivatal felmérésében a vallásra vonatkozó, önkéntesen megválaszolható kérdésre a lakosság 60%-a válaszolt, tájékoztatott a hivatal. A stúdióban Lázár Kovács Ákost, a PPKE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének vezetőjét kérdeztük.
Nagy nyertese az USA az energiaháborúnak

Nagy nyertese az USA az energiaháborúnak

Amerika vált az Európai Unió legfontosabb gázbeszállítójává - hívta fel rá a figyelmet Hortay Olivér, a Századvég Energia- és Klímapolitikai üzletágvezetője kedden a Napi aktuálisban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!