2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Napi aktuális

Beszélni kell az innovációról + videó

Az innováció kitörési pontja a magyar gazdaságnak - hívta fel rá a figyelmet Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője csütörtök este a Napi aktuálisban annak apropóján, hogy a Figyelő és a Világgazdaság szervezésében innovációs konferencia lesz március 21-22-én. 

  • Beszélni kell az innovációról + videó

Az innováció nem pusztán a magyar gazdaságnak kitörési pont, hanem magyar felsőoktatásnak is, hiszen a kettő szorosan összefügg Szajlai Csaba közlése szerint. 

Nem csak magyar célkitűzés, hogy jelentősen növelni kell a kutatásfejlesztésre fordítandó összeget, hanem az Európai Unióban is ez egy elsődleges szempont

- tette hozzá. 

A konferenciát azért rendezik meg, mert nagyon fontosnak tartják, hogy a magyarországi innovációs ökoszisztéma képviselői, a cégvezetők, a minisztériumi döntéshozók, az államtitkárok találkozzanak és eszmét cseréljenek. 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!