2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 23:30

Napi aktuális

Bauer Bence: Sztárvendég volt Orbán Viktor Berlinben + videó

Nem igaz, hogy Magyarországgal senki sem áll szóba - egyebek között erről is beszélt Bauer Bence, az MCC Magyar-Német Intézetének vezetője hétfőn a HírTV Napi aktuális című műsorában annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vett a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozásának előkészítéséról szóló berlini találkozóján.

  • Bauer Bence: Sztárvendég volt Orbán Viktor Berlinben + videó

A múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök alaposan helyretette Manfred Weber néppárti politikust. A magyar kormányfő arra a kijelentésre is reagált, hogy az Európai Néppárt elnöke állította, ma senki sem áll szóba a magyarokkal.

A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök, ön szerint ők senkik? – kérdezett vissza Orbán Viktor. 

Hétfőn egyébként Berlinben találkozott egymással a magyar miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár, sőt, mint kiderült a német fővárosban Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is összefutott Orbán Viktor. 

Teljes beszélgetés: 

Fotó: A német kormány sajtószolgálata által közzétett családi fotón Orbán Viktor miniszterelnök (2. sor, j5), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (első sor, b4) és Olaf Scholz német kancellár (első sor, j4) a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján Berlinben 2024. október 14-én. A Berlini Folyamatot Németország 2014-ben indította útjára azzal a céllal, hogy az uniós bővítést is elősegítve megerősítsék a nyugat-balkáni régió országai közötti együttműködést. MTI/Bundesregierung/Sandra Steins

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagyon erőset mondott Donald Trump + videó

Nagyon erőset mondott Donald Trump + videó

Radikális baloldali őrültekről beszélt egy interjúban Donald Trump egykori amerikai elnök. A témában Magyarics Tamás Amerika-szakértő, az ELTE egyetemi tanára volt a vendégünk és kapcsoltuk István Dániel politikai aktivistát, bloggert.
Ez a semleges gazdaságpolitika lényege + videó

Ez a semleges gazdaságpolitika lényege + videó

A semleges gazdaségppolitika lényege, hogy nem ideológiák mentén kötünk megállapodásokat - erről Lentner Csaba közgazdász beszélt hétfő este a HírTV Napi aktuális című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök új gazdasági programja kapcsán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!