2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 03:00

Napi aktuális

Bakondi: Az embercsempész bandák komoly veszélyt jelentenek az európai köz- és nemzetbiztonságra

Magyarország hét év alatt több mint 650 milliárd forintot fordított a schengeni határ védelmére. A HírTV stúdiójában Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

  • Bakondi: Az embercsempész bandák komoly veszélyt jelentenek az európai köz- és nemzetbiztonságra

A déli határon felépített kerítés 2015 óta egymillió illegális bevándorlót állított meg. Ennek ellenére az Európai bizottság mindössze néhány százmillió forinttal járult hozzá a költségekhez. Brüsszel álláspontja a mai napig nem változott: vagyis az Európai Unió nem járul hozzá szögesdrótkerítések építéséhez az uniós külső határokon.

Bakondi György szerint a magyar kerítés különösen szemet szúr, ennek pedig az az oka, hogy a magyar kormány migrációs politikája különösen konzekvens, és egyre több állam jön rá,

a magyaroknak ebben igazuk volt, a külső határokat őrízni kell. 

A februári uniós csúcson az olasz javaslat kerül napirendre, ami világosan fogalmaz, a határon meg kell állítani az illegális migrációt és segíteni kell megoldani azokat a problémákat, amelyek az útrakeléssel függenek össze - tette hozzá. 

Gerhardt Máté felvetésére, miszerint eurómilliárdos üzlet lett az embercsempészet, a belbiztonsági főtanácsadó elmondta, az embercsempész bandák nagyon komoly veszélyt jelentenek az európai köz- és nemzetbiztonságra. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vitáznak a vitáról + videó

Vitáznak a vitáról + videó

Vona Gábor egy tehergépkocsi platóján vitatná meg Magyar Péterrel az országot érintő kérdéseket. A téma kapcsán vendégünk volt Lampé Ágnes, a Szabad Európa újságírója és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. 
Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Bízni lehet abban, hogy erős befolyással rendelkező, konzervatív tábor alakulhat ki az Európai Parlamentben, amely fordulatot hozhat az európai biztonság érdekében és megváltoztathatja a migrációs paktum szabályait is - erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt pénteken Napi aktuális műsorunkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!