2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

Argentin nagykövet: a világbajnoki győzelem a legnagyobb ajándék Argentína számára

Egy őrületes mérkőzésen Argentína győzött a labdarúgó világbajnokságon. Nemcsak a válogatott, hanem vezére, Lionel Messi is a csúcsra ért. A Napi aktuálisban Hernán María Patiño Mayer-t, az Argentin Köztársaság magyarországi nagykövetét kérdezte Gerhardt Máté.

  • Argentin nagykövet: a világbajnoki győzelem a legnagyobb ajándék Argentína számára

Fordulatos mérkőzésen, tizenegyesek után Argentína nyerte az idei labdarúgó világbajnokságot. A rendes játékidőben 2-2 gólt szereztek a csapatok, majd a hosszabbításban is előnybe kerültek az argentinok, azonban a franciák kétszer is egyenlíteni tudtak. A büntetőpárbajban azonban már nem hibáztak a dél-amerikaiak, így Lionel Messi és társai nyerték a tornát.

Napi aktuális című műsorunk hétfői adásában Hernán María Patiño Mayer szerint Lionel Messi igazi vezére volt a csapatnak. Rámutatott, Lionel Scaloni szövetségi kapitány elmondta, hogy mi a játékrendszer, de Messi volt az, aki ezt áttette a gyakorlatba és

habár ő kicsi, de mindenki rá figyel, ő az, aki felemeli a fejét elmondja, hogy mi az útirány, szkennelte, felmérte a pályát és nagyon gyorsan meg is valósította a stratégiát. 

 

Gerhardt Máté felvetésére, hogy sikerült felállani a Szaúd-Arábia elleni pofonból, a nagykövet emlékeztett, az történt, mint 1990-es olaszországi vb-n, amikor a csapat Kamerun ellen elveszítette az első mérkőzését, majd a döntőig menetelt. 

Tudtam, hogy most is fel fogunk épülni (...) ez a csapat fiatalokból áll (...) ez egy csikó csapat és ez egy elképesztő élmény, és tudjuk, meg kell védeniük a világbajnoki címűket - tette hozzá. 

Arra a kérdésre, hogy mit jelent ez cím Argentínának, Hernán María Patiño Mayer úgy vélte, még most is tart a népünnepély, Buenos Aires központjában egymillió ember tódult az utcákra, de - tette hozzá - minden városban kimentek az emberek utcákra, és kedden, amikor a válogatott megérkezik, várhatóan kétmillió ember fogja őket fogadni a fővárosban.

Ez egy ékes bizonyítéka a nép hálájának - mondta a nagykövet. 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

A szocialista spanyol miniszterelnök alkotmányt szegett a hatalom megszerzéséért + videó

A szocialista spanyol miniszterelnök alkotmányt szegett a hatalom megszerzéséért + videó

Jorge González-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója volt a vendégünk, akivel az olykor milliósra is duzzadt spanyol tüntetésekről és azok kiváltó okairól beszélgettünk. 2023. november 28.
Heves vita alakult ki a Napi aktuálisban a szuverenitási törvényről + videó

Heves vita alakult ki a Napi aktuálisban a szuverenitási törvényről + videó

Gáspár Kristóf politológus és Both Hunor, a Patrióta főszerkesztő-helyettese esett egymásnak verbálisan élő adásunkban. 2023. november 28.
Ifj. Lomnici Zoltán: Életszerűtlen, hogy valakik font- és eurókötegeket adományoznak Budapesten + videó

Ifj. Lomnici Zoltán: Életszerűtlen, hogy valakik font- és eurókötegeket adományoznak Budapesten + videó

Az alkotmányjogásszal beszélgettünk arról, hogy a mikroadományos ügyben milyen büntetési tételekkel kell szembenézniük a gyanúsítottaknak. 2023. november 28.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!