2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Napi aktuális

A négy szűk esztendő véget ért, a kilátások újra kedvezőek + videó

Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közgazdász professzora és Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője hétfő este a Napi aktuálisban elemezte Orbán Viktor miniszterelnöknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara budapesti gazdasági évnyitóján elmondott beszédét.

  • A négy szűk esztendő véget ért, a kilátások újra kedvezőek + videó

A miniszterelnök optimista a következő két év gazdaságpolitikáját illetően; Orbán Viktor hétfőn Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági évnyitó rendezvényen azt mondta: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei.

Négy szűk esztendő után a magyar gazdaságpolitika kezd magára találni, elindultak azok a folyamatok, melyek előbbre viszik az országot, sikerült a fizetési mérleg katasztrofális hiányát megszüntetni, az inflációt pedig 12 hónap alatt 3,8 százalékra sikerült csökkenteni 26 százalékról (...) a négy szűk esztendőnek erős gazdasági alapokkal mentünk neki

- mutatott rá a HírTV stúdiójában Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közgazdász professzora. 

Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője szerint lehetett volna sokkal rosszabb is. Felelevenítette, hogy mekkora forint bedőlések voltak, valamint azt is, hogy elemzők mekkora recessziót jósoltak a magyar gazdaságnak. 

Kétségtelen, hogy volt visszaesés, de ennek mértéke, a 0,8 százalékos, nem volt sokkszerű (...) a lakosság érezhette a kemény gazdasági esztendőt, hiszen ez megmutatkozott az inflációban, valamint számos olyan területen is, amely túl van a makrogazdaság határán, hiszen olyan ágazatok fuccsoltak be, amelyek korábban kifejezetten szárnyaló részei voltak a magyar gazdaságnak, lehetett volna sokkal rosszabb is, de örüljünk annak, hogy a kilátások kedvezőek

- tette hozzá. 

Felidézte, Varga Mihály Gazdasági évnyitó 2024 elnevezésű rendezvényen beszélt az Európai Bizottság jelentéséről, amely szerint a magyar gazdaság fokozatosan lendületet vesz idén, 2025-ben pedig a magyar gazdasági növekedés lesz az egyik legmagasabb az EU-ban.

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!