2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Napi aktuális

A hatóság hivatalból is elrendelheti a jogellenes adatbázis eltörlését + videó

Egyre szaporodnak a jogsértés gyanúját felvető mozzanatok Magyar Péter mozgalma körül. A részletekről Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vezetője beszélt a Napi aktuálisban.

  • A hatóság hivatalból is elrendelheti a jogellenes adatbázis eltörlését + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmi-tájékoztató mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének.

Mint azt a lap megírta, Magyar Péter mozgalmának honlapja, a Talpramagyarok.hu mögött is megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat. Dokumentumokkal igazolva beszámoltak róla, hogy a honlap adatvédelmi tájékoztatójában olvasható az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org neve.

Péterfalvi Attila az üggyel kapcsolatban a HírTV-ben elmondta,

az adatvédelmi tájékoztató lényege, hogy az adatkezelőnek az adatkezeléséről, illetve ha igénybe vesz adatfeldolgozókat, akkor arról pontsan és hitelesen tájékoztassa az érintetteket. (...) A politikai marketingre az Európai Unió adatvédelmi rendeletét kell alkalmazni. 

Rámutatott, az, hogy Magyar Péter mozgalma egy adatvédelmitájékoztató-mintát kapott valahonnan és azt kitették az oldalukra, az jogilag nem is fogalmazható meg, mert ilyen nem is létezik. Az az adatvédelmi hatóság elnöke szerint nekik arról kellett volna tájékoztatást adniuk, ami a tényleges tevékenységükhöz kapcsolódik. 

Itt egy az egyben átvettek valakitől és kitették, nyilván olyantól vették át egyébként, akiknek az adatkezelésében ezek a cégek korábban szerepeltek. Az adatvédelmi hatóságnak a 2022-es parlamenti választásokkal kapcsolatban, illetve azt azt megelőző ellenzéki előválasztással kapcsolatban több eljárása volt, illetve van folyamatban és ezekben az eljárásokban az ellenzéki pártokhoz, vagy valamilyen egyesülethez kapcsolódóan a Datadat GmbH feltűnik, illetve az eljárásunk során változtatott nevet. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hátrányos helyzetűeket képeznének át vállalkozóvá + videó

Hátrányos helyzetűeket képeznének át vállalkozóvá + videó

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő ezekről a témákról fejtette ki véleményét a Napi aktuálisban: hátrányos helyzetűek vállalkozóvá válását segítő központok átadása, Vállalkozásfejlesztési Központ.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!