2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Volner János: A nagypolitika túl nagy kabát a Jobbik mostani vezetésének

A Jobbik mostani szétesésének két oka van, az egyik, hogy egy nemzeti párt volt és mostanra egy „semmilyen” identitásvesztett párt nem lett, ami a semmiben sodródik, a másik pedig az, hogy azok, akik most a Jobbik politikáját megjelenítik, azok a nagypolitikában „kisfiúk és kislányok” – így reagált Volner János, a Jobbik volt alelnöke arra reagálva, hogy egy nap alatt hárman is távoztak a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjából, Sneider Tamás korábbi pártelnök után ugyanis Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is bejelentette távozását.

  • Volner János: A nagypolitika túl nagy kabát a Jobbik mostani vezetésének

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy miként fordulhat elő, hogy a Jobbik első vonalát a harmadik és negyedik vonalba való politikusok képviselik, Volner János elmondta, ő maga, Vona Gábor egykori pártelnök és Szabó Gábor volt pártigazgató tartotta egyben a pártot.

Ennek a triumvirátusnak sok politikai vitája volt egymással és a Jobbik mégiscsak egy sikeres párt maradt, de az utódok nem tudták az örökséget továbbvinni – tette hozzá.

Volner János közlése szerint egyáltalán nem kárörvendő a mostani helyzeten, hiszen – mutatott rá – 2010-ben a magyar politikai élet egy óriási esélyt kapott a választóktól, ami arról szólt, hogy jobboldali és nemzeti pártok alakíthatják a magyar Országgyűlést, hogy ki lehet szorítani a baloldalt és a szélsőliberálisokat, de a Jobbik pálfordulásával, a néppártosodással, ami egyenlő volt a balra tolódással, ez az esély elveszett.

Hozzátette,

harminc évvel a rendszerváltás után azért vagyunk kénytelenek együtt élni posztkommunista és szélsőliberális pártstruktúrákkal, mert a Jobbik nem volt képes a jobboldali, nemzeti értékrendjének megfelelő talajon maradni.

A volt jobbikos alelnök úgy látja, a Jobbik mostani helyzete olyan, mint a jakobinusoké a francia forradalom alatt, amikor a végén már egymást végezték ki.

Teljes beszélgetés:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ:

Sneider Tamás lemond a parlamenti alelnökségről, kilép a Jobbik-frakcióból

Varga-Damm Andrea lemondásra szólította fel Jakabékat

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!