2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Belföld

Varga-Damm Andrea lemondásra szólította fel Jakabékat

Én egy ilyen közösséggel, amely megalázta az elmúlt 10 napban Sneider Tamást, Balczó Zoltánt, meggyalázta a párt egész tagságát, a párt parlamenti frakcióját, nem kívánok tovább együttműködni - írta közösségi oldalán Varga-Damm Andrea, a Jobbik politikusa.

  • Varga-Damm Andrea lemondásra szólította fel Jakabékat

Az elmúlt kilenc napban országgyűlési képviselőként meg kellett érnem azt, hogy párttársaim, frakciótársaim, akikkel évek óta harcoltam a jelenlegi rendszer ellen, egy gyalázatos hadjáratot folytattak ellenem – írta közösségi oldalán Varga-Damm Andrea.

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett a Jobbik elnöksége és frakciója felszólította mandátuma visszaadására, becstelennek nevezte és úgy gyakorolt rá nyomást, hogy arra a Jobbik alapszabálya lehetőséget sem ad.

Varga-Damm Andrea közlése szerint a frakcióülés előtt Jakab Péter közölte, hogy adnak neki egy újabb esélyt, a politikus azonban nem kívánt élni ezzel, s mint azt írta, egy ilyen közösséggel, amely megalázta az elmúlt 10 napban Sneider Tamást, Balczó Zoltánt, meggyalázta a párt egész tagságát, a párt parlamenti frakcióját, nem kíván tovább együttműködni.

Nem ők adnak nekem még egy esélyt, hanem most én szólítom fel a Jobbik pártelnökségét, hogy 24 órán belül mondjanak le elnökségi tagságukról, és írják ki a pártban a tisztújítást. Jobbik-tagként felelős vagyok azért, hogy ennek a pártnak az ereje, a nemzetben gyökerező hite megmaradjon, amelynek alapvető feltétele a jelenlegi elnökség működésének befejezése

– zárta Facebook-bejegyzését Varg-Damm Andrea.

Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik-frakcióból

Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából; ezt mindketten szerdán jelentették be.

Farkas Gergely a Facebook-oldalán azt közölte:

a továbbiakban nem kíván asszisztálni Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot.

A mostani Jobbik már nem az én közösségem - fogalmaz, azt közölve,

Jakab Péter pártelnök számtalan belső fórumon kijelentette, hogy nem hajlandó jobboldali, nemzeti gondolatokat elmondani beszédeiben, felszólalásaiban, mondván, hogy azzal baloldali szavazókat riasztanánk el.

Szerinte a pártelnök és csapata a tisztújítás napjától szisztematikus leszámolást folytat mindenkivel szemben, akit ellenségnek vélnek,

a szépen hangzó érdemelvűség helyett kizárólag a Jakab Péter irányába megnyilvánuló lojalitás az egyetlen fokmérője az előrejutásnak.

Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata gyakorlatilag egy besúgóhálózatot működtet a pártban - írja, hozzátéve, azért lép ki, mert bár mindent megtett, nem sikerült megállítania ezeket a folyamatokat.

A Jobbik parlamenti frakciójának rendkívüli üléséről Tóth Benjámin tudósította a Híradót.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Sneider Tamás lemond a parlamenti alelnökségről, kilép a Jobbik-frakcióból

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Október 28-ára, hétfőre összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot, ahol megvizsgálják az október 23-ára tervezett fegyveres akció részleteit - erről beszélt Híradónknak Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s tagja.
Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

A HírFM Magyar Hangok című műsorának adta élete utolsó interjútát Potápi Árpád János egy nappal halála előtt. A beszélgetés október 24-én 14 óra 30 perckor és 22 óra 40 perckor látható a HírTV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!