2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Magyarország élőben

Vitézy Dávid: Új híd és új HÉV-vonal épül Budapesten

Leállított fővárosi fejlesztések, elvont források. Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége.

  • Vitézy Dávid: Új híd és új HÉV-vonal épül Budapesten

Nem emelte be a 3-as metró klimatizálását a költségvetésbe a főváros közgyűlése annak ellenére, hogy szerepelt Karácsony Gergely vezető kampányígéretei között. Mennyire tudja elfogadni a főpolgármester magyarázatát ebben a témában - vezette fel a témát Velkovics Vilmos műsorvezető.

Ughy Attila, a XVIII. kerület volt polgármestere, jelenleg a közgyűlés tagja nyújtotta be azt az indítványt, amely arról szólt, hogy a 3-as metró felújított szerelvényeinek a klimatizálására köteleződjön el a főváros, és tegyen is e mögé forrásokat. Ezt a javaslatot a közgyűlés elutasította

– idézte fel a történteket Vitézy Dávid.

Majd hozzátette, hogy nagyon sajnálja, mert a 3-as metró szerelvényeinek a klimatizálásával a kampányban mindenki egyetértett, Tarlós István korábbi főpolgármester is azt ígérte, hogy újraválasztása esetén ezeknek a kocsiknak a légkondicionálását meg fogják oldani.  

Karácsony Gergely a napokban azt mondta, hogy ez nem pénzkérdés, a szándék pedig megvan. A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója reméli, hogy ez valami módon megvalósul. Vitézi Dávid szerint az lenne a legjobb, hogyha az idén nyáron vagy jövőre hajtanák végre ezt a fejlesztést.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy Nyugat-Európában ma már nincs éles különbség a metró és a vasút között. Az elővárosi vasút a nagyobb nyugat-európai városokban ötvözi a két közlekedési eszköz funkcióit. Miután a vonat beér a városba, egy alagúton halad át, és sűrűn, több állomáson is megáll. A HÉV-vonalak összekötésével Budapesten a fejlesztési központ is ezt szeretné elérni.

Ezeknek a kivitelezésre alkalmas terveit megrendelik, ezen a héten indították el az ehhez szükséges tendert – emelte ki. Hozzátette, mind a három vonalon klimatizált, alacsony padlós és korszerű járműveket állítanak majd forgalomba. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!