2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Várnai László: A parkolást a zuglói MSZP erőltette át, mindenhol MSZP-s káderek ülnek

Cáfolta Karácsony Gergely zuglói polgármestert Várnai László, a Civil Zugló önkormányzati képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, a képviselő szerint ugyanis a polgármester állításával ellentétben az önkormányzatnak nincs nyeresége a kerületi parkolási rendszeren. Várnai László szerint Karácsony tisztán látta, hogy nagy mutyi készül, próbálta is visszafogni az MSZP-t és alkalma lett volna megvétózni a kerületi döntést, de a szavazásnál inkább tartózkodott, így van felelőssége a botrányban.

  • Várnai László: A parkolást a zuglói MSZP erőltette át, mindenhol MSZP-s káderek ülnek

Várnai László elmondása szerint maga a parkolási rendszer működése is veszteséges. 1 milliárd 100 millió forintot szednek be egy évben. Úgy gondolja, hogy ennek az összegnek legalább a felének a kerületnél kéne maradni minden költséggel együtt, mert költség alig van.

Földi-Kovács Andrea azon kérdésére, hogy lehet veszteségesen üzemeltetni egy parkolási társaságot Várnai László úgy fogalmazott: kiszervezték a parkolásellenőrzést.

A beszedett 1,1 milliárd forintból 528 milliót továbbadunk annak az egyedül pályázott cégnek, amely az ellenőrzést csinálja. Másik 250 milliót odaadunk annak, aki a parkolóórákat üzemelteti

- fejtette ki. Hozzátette: ehhez jön még a cég ügyfélszolgálata, amely több, mint 20 embert foglalkoztat és több, mint 200 millió forintba kerül a fenntartása. Így tulajdonképpen nem marad semmi a kerületnél.

Várnai László véleménye szerint az ellenőrzés legalább 2-3-szorosan túl van árazva, mert nem volt árverseny.

Arra a kérdésre, ha Karácsony Gergely láthatta, hogy egy mutyi készül, akkor miért nem lépett közbe Várnai László kiemelte: Karácsony Gergely egy olyan testületben ül, ahol neki kettő szavazata van. A sajátja és Szabó Rebeka párbeszédes alpolgármesteré. Ő a kerületi MSZP szimpátiájából került Zugló élére és ez a bizalom bármikor megszűnhet.

Számos alkalommal volt, hogy nem jött be a kerületi MSZP testületi ülésre és abban a pillanatban a polgármester széke meginog, mert nincs meg a többsége

- fogalmazott.

Elmondta: azt lehetett látni a parkolásnál, hogy ezt a zuglói MSZP erőlteti át és minden ellenőrzőponton MSZP-s káderek ülnek. Azt, hogy az ebben érdekelt cégek kiket és hogyan fizetnek meg, arról nem fogunk blokkot és elismervényt látni.

Odamennek ahhoz, aki döntést hoz és jóban vannak vele.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!