2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Honvéd retró 2. 11:00

Magyarország élőben

Varga Judit: A jogállamiság megítéléséhez szakértők, nem pedig álfüggetlen szervezetek koholmányai kellenek

Folyamatosan jelen van a politikai nyomásgyakorlás az ország jogállamiságát vizsgáló eljárásban – mondta Varga Judit a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az igazságügyi miniszter szerint noha egyes politikusok állandóan napirenden akarják tartani a témát, mindeközben a hétfői meghallgatás nem sok tagállam képviselőjét érdekelte.

  • Varga Judit: A jogállamiság megítéléséhez szakértők, nem pedig álfüggetlen szervezetek koholmányai kellenek

Varga Judit szerint hazug, a valóságot nélkülöző vádak ismétlődtek hétfőn Brüsszelben, boszorkányüldözésnek nevezte a hazánk ellen folytatott eljárást.

„Ön azt mondta a meghallgatás után, hogy egy nagy lépést tettünk előre. Kifejtené? Vége lesz az eljárásnak? Eloszlattunk mindenféle kételyeket?”

– kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Mi azzal a céllal mentünk oda, hogy megvédjük Magyarország érdekeit. És minden ellenünk felhozott hazug vádat cáfoljunk, és ezt a feladatot mi megfelelően abszolváltuk”

– mondta az igazságügyi miniszter, aki szerint „igazi csapatmunka volt”, több hete több tárca dolgozott együtt a lehető legpontosabb érvrendszer érdekében, aminek eredménye az a 160 oldalas dokumentum, amely a magyar álláspontot világosan kifejti.

„Ezt szántuk, hogy a beszélgetés alapja legyen”

– tette hozzá Varga Judit, majd így folytatta:

„Nekem a búcsúszimfónia jutott eszembe, amikor ott ültem a teremben, hiszen egyre kevesebb miniszter volt, egyre többen siettek a repülőjükhöz, és mindenki, ha elmondta a felszólalását, akkor letette a lantot és kiment a teremből. Tehát ez egy ilyen kicsit érdektelenségbe látszott fulladni”

– fogalmazott a politikus. Felkészülten várták a kérdéseket, nem volt semmi új elem, semmi meglepő abban, amit ott hallhattak – fűzte hozzá.

„Számomra már kicsit abszurd ezt az egész eljárás, hiszen egy olyan biztos képviseli a bizottságot, aki már nem ezért a portfólióért fog felelni a jövőben. Egy olyan eljárásban beszélgetünk Magyarországról, amely valójában el sem indult, hiszen nem volt meg a kétharmad szabályosan és még erre vonatkozóan van egy perünk is folyamatban az Európai Bíróságnál”

– szögezte le Varga Judit és még hozzátette:

„Olyan ügyekről beszélgetünk, amelyeket Magyarország már réges-régen lezárt, és egy olyan jelentéstévőnek a jelentéséről, aki már nem is Európa Parlamenti képviselő”.

„Van elég ’mérges tagállam’, hogy az ügy folytatódjon egyáltalán?” – vetette föl a műsorvezető.

Válaszában Varga Judit kifejtette: minél nagyobb körben próbálják terjeszteni a kormányzati érvanyagot, mert Brüsszelben a hazánkkal ellenérdekelt erők nem szeretnék, ha a közvélemény előtt is fény derülne arra, mit művelnek Magyarországgal ezen a pusztán politikai célú meghallgatáson.

Nemzetközi szakértőkkel, nem pedig álfüggetlen szervezetek koholmányai alapján kell egyes országokat, a jogállamiságot vizsgálni – húzta alá az igazságügyi miniszter a Hír TV stúdiójában.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!