2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Vályi-Nagy István: Lassul a járvány terjedése Magyarországon

Földi-Kovács Andrea műsorvezető többek között arról kérdezte Vályi-Nagy Istvánt, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatóját a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában, hogy mire lehet következtetni a legfrissebb járványügyi adatokból.

  • Vályi-Nagy István: Lassul a járvány terjedése Magyarországon

Eddig mintegy 200 ezer embert szűrtek le a célzott tesztelés során, és ennek a szűrésnek az lett az eredménye, hogy mintegy 2,4 százalékos az átfertőzöttség. Ezekből milyen következtetéseket lehet levonni

 - tette fel a kérdést Vályi-Nagy Istvánnak Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A főigazgató azt válaszolta, hogy ez egészen jó, majd hozzátette, hogy a kórházban megkezdték a dolgozóik tesztelését, eddig 1000 mintavételből 15-16 bizonyult pozitívnak.

Ezt követően a műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy az országos adatok mit mutatnak.

Lassul a járvány Magyarországon is – jelentette ki Vályi-Nagy István. S bár még növekszik a kórházi ellátásra szorulók száma, idővel ott is csökkenést lehet majd tapasztalni - tette hozzá.

Vályi-Nagy arról is beszélt, hogy mivel újabb kórházakat vontak be a Covid-ellátásba, ezért a Dél-pesti Centrumkórházon némileg csökkent a nyomás. Kitért arra is, hogy az egészségügyi dolgozók lelkiismeretesen végzik a munkájukat, azok pedig, akik elkapják a fertőzést, amint letelik a karánténidejük, rögtön visszatérnek az intézményekbe.

Vályi-Nagy István szerint

egy esetleges lazítás, a komolytalanság és a távolságtartás beszüntetése egy újabb hullámot generálhat.

Karácsony és szilveszter ráadásul nagyon közel van egymáshoz, ezért mindenki vigyázzon magára - húzta alá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!