2021. január 25.,
hétfő, Pál napja

Vályi-Nagy István: Lassul a járvány terjedése Magyarországon

Hír TV

2020. december 1., kedd 18:59

Földi-Kovács Andrea műsorvezető többek között arról kérdezte Vályi-Nagy Istvánt, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatóját a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában, hogy mire lehet következtetni a legfrissebb járványügyi adatokból.

Eddig mintegy 200 ezer embert szűrtek le a célzott tesztelés során, és ennek a szűrésnek az lett az eredménye, hogy mintegy 2,4 százalékos az átfertőzöttség. Ezekből milyen következtetéseket lehet levonni

 - tette fel a kérdést Vályi-Nagy Istvánnak Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A főigazgató azt válaszolta, hogy ez egészen jó, majd hozzátette, hogy a kórházban megkezdték a dolgozóik tesztelését, eddig 1000 mintavételből 15-16 bizonyult pozitívnak.

Ezt követően a műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy az országos adatok mit mutatnak.

Lassul a járvány Magyarországon is – jelentette ki Vályi-Nagy István. S bár még növekszik a kórházi ellátásra szorulók száma, idővel ott is csökkenést lehet majd tapasztalni - tette hozzá.

Vályi-Nagy arról is beszélt, hogy mivel újabb kórházakat vontak be a Covid-ellátásba, ezért a Dél-pesti Centrumkórházon némileg csökkent a nyomás. Kitért arra is, hogy az egészségügyi dolgozók lelkiismeretesen végzik a munkájukat, azok pedig, akik elkapják a fertőzést, amint letelik a karánténidejük, rögtön visszatérnek az intézményekbe.

Vályi-Nagy István szerint

egy esetleges lazítás, a komolytalanság és a távolságtartás beszüntetése egy újabb hullámot generálhat.

Karácsony és szilveszter ráadásul nagyon közel van egymáshoz, ezért mindenki vigyázzon magára - húzta alá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV